X

Іван Крижановський – майбутнє українського картингу

Іван займається картингом професійно з шести років. Він розпочав свій спортивний шлях в школі картингу Ingul-Kart, яка має підтримку від команди BorschRacing. Вже через декілька місяців він став частиною самої команди і приєднався до неї на змаганнях в Україні, Польщі, Румунії та Італії, і цей шлях триває дотепер.

Команда BorschRacing існує вже близько 15 років і встановила себе як лідер в командному заліку в Україні, а також входить до десятки кращих команд в Європі.

Сергій Шульга став першим тренером Івана і відіграв важливу роль у формуванні його як спортсмена. Він навчив Івана найважливішим аспектам автоспорту, заклавши основи його характеру, впевненості в собі та бажання досягати перемоги.

(Іван Крижаносвький та його перший тренер Сергій Шульга)

За спільної роботи з командою та професійним тренерським супроводом Сергія, Іван здобув численні досягнення та перемоги на своєму спортивному шляху.

Серед яких:

  • Володар Кубку України 2021 – 1 місце;
  • Переможець відкритих національних змагань «ТРОФЕЙ ЄДНОСТІ» 2020 – 1 місце;
  • Переможець відкритого Чемпіонату ТСО України 2021 – 1 місце;
  • Переможець Всеукраїнських відкритих змагань Учнівської молодї 2021 – 1 місце
  • Призер Всеукраїнських змагань «КИЇВСЬКА ВЕСНА» 2021 – 2 місце;
  • Призер відкритих національних змагань «ТРОФЕЙ ЄДНОСТІ» 2021 – 2 місце;

Після досягнення певного віку та переходу в наступний рівень професійного картингу, Сергій передав кермо Івана в надійні руки тренера Ігоря Тимченка та механіка Романа Гордієнка. Під їхнім керівництвом Іван взяв участь у своїх перших змаганнях під час війни і вразив усіх своєю наполегливістю та майтерністю, виборовши звання Володара Кубку України у 2023 році.

(Іван та його теперішній тренер Ігорь Тимченко)

(З лівого боку знаходиться  механік Роман Гордієнко. По правій стороні- тренер Ігор Тимченко)

Це досягнення було результатом наполегливої роботи всієї команди, а також внутрішньої сили та стійкості Івана. Український прапор розгортається в Європі, і це підтверджується третім місцем на Кубку Румунії у 2023 році, а також участю в найпрестижніших світових змаганнях WSK в Італії.

Змагання Кубку України, які відбулися 23-24 вересня 2023 року, були насправді напруженими і емоційними подіями для команди “BorschRacing”. Попередньо до цих змагань, відбулися два дні важких тренувань, під час яких пілоти, інженери, тренери та механіки команди працювали на виснаження під уважним і досвідченим керівництвом їхнього лідера Генадія Борща.

(Лідер команди “BorschRacing” Генадій Борщ)

23 вересня був днем, коли пілоти вшанували пам’ять загиблих картингістів. Почесні кола під прапорами України були зроблені на картодромі “Чайка”. У той день пройшли і кваліфікаційні змагання, де Іван Крижановський продемонстрував свій вражаючий досвід, фінішуючи третім в першому фінальному заїзді.

Другий фінальний заїзд був ще більш захоплюючим, і Іван зумів піднятися на дві позиції, фінішувавши першим.

24 вересня приніс нові виклики. Під час вільної практики Іван не зміг завершити заїзд через технічні проблеми. Але це не завадило йому взяти вершину в третьому фінальному заїзді, де він демонстрував впевнений старт та лідерство протягом всього перегону.

У четвертому фінальному заїзді Іван мав значний відрив в очках та здобув перемогу з відривом 0,98 секунди, закінчивши перегони на першій позиції.

У підсумку за загальною кількістю очок, команда “BorschRacing” отримала “подвійний” подіум:

– Перше місце та звання “Володар Кубку України” виборов Іван Крижановський (команда БорщРейсінг).

– Друге місце зайняв Лев Міхайленко (команда БорщРейсінг).

– Третє місце виборов Ілля Газза (команда СТК Лтава).

За результатами змагань командного заліку, 1 місце отримала команда BorschRacing

(Іван Крижановський- перше місце,Лев Михайленко-друге місце,Ілля Газза-третє місце)

Велика вдячність висловлюється організаторам змагань, включаючи керівника команди BorschRacing, Геннадія Борща, і Федерацію Автомобільного Спорту України, за можливість проведення цих змагань. Також, спеціальна подяка відділяється педагогічному колективу 5-Б класу ліцею № 144 ім. Григорія Ващенко у місті Києві за їх розуміння та підтримку в навчанні Івана Крижановського.

Слава нашим ЗСУ, які захищають нас та завдяки цьому надали можливість провести перегони !

Команда BorschRacing є вельми знаною у світі картингу та має глибокі коріння в цій гоночній дисципліні.

За час свого інсування команда виростила багато видатних спортсменів, які займають призові місця як в Україні так і за її межами.

У склад команди наразі входят такі наступні пілоти: Іван Крижановський, Олександр і Володимир Шило, Лев Крутоголов, Лев Михайленко, Кирил Семенюк, Платон Ковтуненко і Артем Кикирешко. Кожен з них має свій власний стиль та майстерність на трасі.

Команда BorschRacing завжди була високо оцінена за свою талановитість та вміння адаптуватися до різних “класів” картингу. Їхні успіхи на різних трасах та в різних категоріях свідчать про високий рівень професіоналізму та пристрасті до гоночного спорту. Ця команда залишає свій слід у світі картингу та продовжує привертати увагу прихильників та конкурентів своєю вражаючою роботою на трасі.

Також запрошуємо приєднатися до соціальних мереж Івана

Instagram

Facebook

TikTok