X

Сезон Bitlook Virtual Drift стартував на користь українців

Минулої суботи, 6 січня, відбувся перший раунд всесвітньої серії Bitlook Virtual Drift. Гонка проходила на трасі Nemunas Ring в Литві. Це одна з найшвидших трас для дрифтингу, якщо не найшвидша, адже швидкість автомобілів при ініціації в занос сягає 174 км/год і далі по трасі майже не спадає.

З особливостями суддівського завдання ви можете ознайомитися на цьому відео брифінгу (субтитри українською).

Змагання з дріфтингу складаються з двох частин: кваліфікація (соло) і парні заїзди (тандеми).

Кожен учасник має дві спроби кваліфікації, щоб продемонструвати на скільки влучно він виконує завдання суддів. Краща з двох спроб і є його результатом. За результатами соло-заїздів формується рейтинг і хто набере найбільше балів стає переможцем кваліфікації.

Серед 41 учасника першого раунду, переможцем кваліфікації став українець Михайло Мордвінов з команди Newbie Drifters, який набрав 99 балів зі 100 максимальних.

Запис трансляції соло-заїздів доступний на каналі Bitlook:

До стадії парних заїздів проходять 32 кращих за результатам кваліфікації. Пари суперників формуються за принципом 1 місце проти 32, 2 – 31, 3 – 30 і т.д. Кожна дуель називається «хіт» і складається з двох заїздів, де спочатку лідирує той хто кваліфікувався вище, а інший його переслідує. Після чого учасники міняються ролями.

Завдання Лідера – продемонструвати якомога кращий заїзд кваліфікації. А завдання Переслідувача – слідувати траєкторії лідера, синхронно повторювати кут та перекладки, а також, триматися як найближче до лідера.

Обгони заборонені і прирівнюються до нуля, тобто програшу.

Рекомендуємо переглянути запис трансляції парних заїздів на YouTube-каналі Bitlook:

Перший раунд потішив нас дуже щільним протистоянням. Кібер-водії з 15 країн викладалися на повну і за цим було дуже цікаво спостерігати.

Кращим в парних заїздах став українець Олександр Елемент, який у фіналі переміг ірландця Marc O’Rourke. А в битві за третє місце зустрілися українець Артем Чулков і латвієць Artyom Razhenka. Перемогу здобув Artyom, але не на довго…

Bitlook ретельно слідкує, щоб в змагання не пролізли пацюки з боліт. І після перевірки електронних адрес виявилося, що латвієць є не зовсім латвійцем і підключався до сервера зі столиці країни-терориста…

Задля збереження справедливості йому було запропоновано підтвердити своє громадянство, але Artyom Razhenka «іспит» провалив і був дискваліфікований. А його результат анульований.

В Bitlook Virtual Drift також є і командний залік. Найбільше балів з першого раунду зібрала ірландська команда VRA Racing.

Сітка парних заїздів після фіналу виглядає ось так:

Наступний раунд Bitlook Virtual Drift відбудеться 27 січня на легендарній трасі Suzuka Circuit, Японія.
Кваліфікація розпочнеться о 16:00, а парні заїзди – о 20:00.
Змагання проходять в прямому ефірі на YouTube-канал Bitlook (https://www.youtube.com/bitlook?sub_confirmation=1) (https://www.youtube.com/bitlook?sub_confirmation=1)

Приєднуйтеся до українського дріфтингу.