X

ART ON THE BATTLEFRONT: артпроєкт Vogue UA за участі світових художників

Vogue UA представляє ART ON THE BATTLEFRONT – артпроєкт за участю світових художників, що об’єднує мистецтво i digital медіа та має на меті підтримку українців під час війни й інформування глобальної спільноти про російське вторгнення в Україну.

Спеціально для Vogue UA 12 видатних митців з усього світу створили ексклюзивні роботи різних масштабів у різних техніках – від антивоєнних плакатів до великих полотен і знімань.

Серед учасників проєкту – художники Марина Абрамович, Ервін Вурм, Шон Скаллі, Чжан Хуан, Джонатан Міз, Сара Морріс, Фред Томаселлі, Марсель Дзама, Магнус Плессен, Есер Гюндуз, Беатріс Мільхазес та Бен Следсенс. У рамках артпроєкту вони об’єдналися проти російської агресії, щоб поширити інформацію про події в Україні, посилаючись на традиційну культуру та характерний голос українців. Наприклад, Фред Томаселлі інтегрував українські народні мотиви на першу сторінку The New York Times, а Марина Абрамович представила серію знімань на тему зцілення від глибоких травм, заподіяних тоталітарним режимом.

«Світове мистецьке товариство завжди першим реагує на гуманітарні катастрофи та струси, каже Пилип Власов, головний редактор Vogue UA. Ми вдячні за ту величезну підтримку, що отримуємо від наших авторів».

Проєкт стартував на всіх майданчиках Vogue UA – сайті, Facebook та Instagram.

Подробиці за посиланням: https://battlefront.vogue.ua/