X

Audi e-tron: претендент на звання Автомобіль Року в Україні 2020

Перший серійний електромобіль марки Audi став справжнім викликом для ринку. Середньорозмірний кросовер обладнано акумуляторною батареєю на 95 кВт*год. За даними заводу він може проїхати на одній зарядці до 411 км. Модель здатна швидко заряджатися на станціях потужністю до 150 кВт. Це дозволить зарядити батарею на 80% менше, ніж за півгодини.

Одне з революційних рішень, застосованих в e-tron – камери заднього огляду замість дзеркал. Таке нетривіальне рішення дозволило зменшити коефіцієнт лобового опору повітрю. Він складає 0,27 у порівнянні з 0,28 версії зі звичайними дзеркал.

Завдяки низькому розташуванню батарей, на які припадає істотна частка ваги авто, її центр в e-tron дуже низький. За рахунок цього авто має надзвичайно гарну керованість і чудово поводиться на високій швидкості. e-tron має гарну динаміку прискорення. Набір перших 100 км/год потребує лише 5,7 секунд. Це обумовлено тим, що електромотори видають свій пік потужності 408 к.с. та крутного моменту в 664 Нм вже зі старту. Максимальну швидкість примусово обмежили відміткою в 200 км/год.

Обирайте своїх фаворитів на сайті autoroku.ua. Голосування триватиме до 12 січня 2020 року включно.

Генеральний партнерСтраховий партнерФінансовий партнерЮридичний  партнерОфіційний партнер
Медіа партнеры