X

Iron Master: після вторгнення кількість клієнтів у СТО побільшало

У перші дні після 24 лютого більшість станцій техобслуговування авто зачинили свої двері. Через це чимало українців банально не могли обслужити свій автомобіль, який на той час точно був не розкішшю, а гострою необхідністю. Тим не менш, згодом СТО активізувалися і навіть спроміглися збільшити свої доходи! Парадокс? Навпаки – закономірність. І ось чому…

Як розповіли АвтоЦентру в автосервісі Iron Master, з початком повномасштабного вторгнення кількість клієнтів суттєво зросла. Основним фактором є так зване відкладене рішення про покупку. Тобто, ті, хто планував змінити машину, вирішив відкласти купівлю і зосередитись на обслуговуванні та/чи ремонті існуючого автомобіля, щоб він був «на ходу» в будь-який момент.

Ба більше, за часи війни сформувався такий собі перелік найпопулярніших послуг СТО:

  • Планове ТО
  • Заміна оливи і мастил
  • Заправка кондиціонера
  • Діагностика двигуна
  • Діагностика ходової частини
  • Заміна гальмівних колодок/дисків
  • Ремонт КПП
  • Рихтування без фарбування

Що стосується кузовних робіт, як не дивно, попит на них теж суттєво зріс. Мова йде про усунення іржі, обробку днища та інші малярні та рихтувальні роботи, які дозволяють подовжити термін експлуатації авто. Знову ж таки, цьому є логічне пояснення – кожен власник авто прагне утримувати його у належному стані.

Утім попри таку тенденцію, є й інша, доволі позитивна – в Україні активізувався автомобільний ринок, як такий. Причому це стосується як сегменту нових авто, так і вживаних. Як і до війни, до України знову почали активно завозити автомобілі з-за кордону, враховуючи машини з Європи і авто з США. За даними Iron Master, дещо змінився світогляд тих, хто купує авто з Америки. Якщо до війни був попит на так звані масл- і понікари на кшталт Dodge Challenger і Ford Mustang, то зараз здебільшого імпортують економічні моделі (в тому числі і преміальні). А саме: Ford Focus, Audi Q5, Nissan Leaf тощо.

Ще одна закономірність – здебільшого покупці авто із Америки хочуть відновити машину «під ключ» та «під одним дахом». Тобто, питання економії коштів шляхом пошуку різних станцій техобслуговування відійшло на другий план, бо наразі важливо швидкий та якісний ремонт без зайвих витрат часу. А його, справді, в умовах сьогодення іноді не вистачає навіть на побутові моменти.

Отож, резюмуючи, залишається додати, що ремонт і обслуговування авто в Києві чи в іншому місті, де часто-густо лунає тривога, змусили автовласників переосмислити експлуатацію автомобіля та його обслуговування на користь перевірених СТО повного циклу, такого, як iron-master.com.ua, яка попри війну навіть спромоглася провести ребрендинг і зосередитись не лише на цивільних, а й на ремонті військових авто своїми силами… а це в умовах сьогодення, як мінімум, викликає повагу і довіру.