X

Mazda 3: претендент на звання Автомобіль Року в Україні 2020

Mazda 3: Учасник акції "Автомобіль року в Україні 2020" в номінації "Компактний клас" та претендент на звання "Легковий автомобіль року 2020"

На автошоу в Женеві навесні нинішнього року була презентована четверта генерація моделі Mazda 3. Через кілька місяців автомобіль представили в Україні відразу в двох кузовах – седан і хетчбек.

Майстерність конструкторів Mazda і фірмова філософія дизайну «KODO – душа руху» допомогли створити стильний і виразний автомобіль. І це більше ніж просто слова. Mazda3 отримала головний приз авторитетного конкурсу Red Dot. Вища нагорода конкурсу присуджується продуктам, дизайн яких вважається новаторським і передовим. Висловлюючи японську естетику в простих лініях і формах, дизайнери Mazda3 прибрали все зайве, щоб панелі кузова відображали навколишнє оточення. Підхід «що менше, то краще» застосуємо до всієї машині. Наприклад, такі елементи, як фари і задні ліхтарі, відрізняються стилістичної чистотою без зайвих елементів.

«Краса через простоту – один з ключових принципів дизайну Mazda3», – пояснює Ясутака Цучіда, головний дизайнер новинки. – Але це більше, ніж просто мінімалізм. Створення такого чистого дизайну вимагає великих зусиль і вдосконалення методом проб і помилок. І це те, що, як ми віримо, може бути створено тільки людськими руками наших досвідчених майстрів».

Mazda 3 отримала стильний інтер’єр, головною інновацією якого стала нова 8,8-дюймова інформаційно-розважальна система з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto (вже в стандартній комплектації). За доплату пропонується така корисна опція, як проекційний дисплей. Як седан так і хетчбек доступні в Україні в трьох комплектаціях – Style, Exclusive і Premium.

На даний момент для Mazda 3 в Україні доступні два двигуни: 120-сильний 1,5-літровий бензиновий мотор і 1,8-літровий турбодизель потужністю 116 к.с.

Бензиновий двигун 1,5 л належить до сімейства Skyactiv-G, вже знайомих за попередньою «трійкою». Це високотехнологічний двигун з помірними витратами пального. Докладно про технологію Skyactiv-G ми писали в нашому великому огляді.

Ключовою технологічною перевагою Skyactiv-G перед звичайними бензиновими двигунами є високий ступінь стиснення паливної суміші, що дозволяє підвищити ефективність згоряння, та зменшити витрати пального. Це робить за характеристиками економічності Skyactiv-G близькими до дизельних. До речі про них.

На зміну відразу двом дизелям в Mazda 3, 1,5-літровому і 2,2-літровому, прийшов новий 1,8-літровий турбодизель Skyactiv-D. Він видає потужність 114 к.с. при 4000 об / хв і 270 Нм крутного моменту при 1600-2600 об / хв. Новий двигун вражає своїм помірним апетитом: в комбінованому циклі він витрачає лише 4,7 л / 100 км.
Як бензинова, так і дизельна модифікація нової Mazda 3 працюють в парі з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Незабаром лінійку силових агрегатів, доступних для нової Mazda 3, обіцяють розширити за рахунок двигуна принципово нового сімейства SKYACTIV-X. Нагадаємо що це перший серійний бензиновий двигун, в якому запалення паливної суміші буде реалізоване не за рахунок безпосередньо запалювання іскрою, а за принципом дизельного двигуна – від стиснення. Двигун SKYACTIV-X має надзвичайно високий ступінь стиснення 15:1, особливо якщо брати до уваги що це не атмосферний двигун, а оснащений примусовим механічним нагнітачем повітря. За рахунок високого стиснення, безпосереднього впорскування палива та нагнітача відбувається дуже ефективне згоряння палива, що дозволяє досягти як гарних показників потужності і тяги (181 к.с. та 222 Нм відповідно) так і в першу чергу вражаючої економічності. Хоча точних даних поки не наводиться, але відомо що в змішаному режимі руху авто з бензиновим 2,0-літровим двигуном Skyactiv-X має витрачати близько 3,3 л бензину на 100 км шляху! Це серйозна альтернатива дизельним двигунам.

В акції «Автомобіль року в Україні 2020» модель Mazda 3 бере участь в номінації “Компактний клас” та є претендентом на звання “Легковий автомобіль року 2020”. Голосуйте за Mazda 3.

 

Генеральний партнерСтраховий партнерФінансовий партнерЮридичний  партнерОфіційний партнер

Медіа партнеры