X

Honda HR-V 2022: брутальний дизайн і варіативність

Кроссовер получит несколько модификаций, которые будут предназначены для разных рынков

Японський виробник готується представити нове покоління компактного кросовера Honda HR-V. На жаль, зберегти новинку в таємниці компанії не вдалося. Напередодні дебюту, запланованого на 18 лютого, в мережу потрапили патентні зображення моделі. Завдяки їм стало зрозуміло, що автомобіль виконаний у тій самій стилістиці, що і концепт SUV e, представлений у 2020 році на Пекінському автосалоні.

Зокрема, новий кросовер Хонда отримав аналогічні шоу-кару тонкі фари з піднятими догори кутами, геометричний бампер і фактурний капот. Задні ліхтарі об’єднані тонкою світлодіодною смугою, в центрі якої розташований логотип марки. Дзеркала заднього виду кріпляться на окремих ніжках. Якщо на передніх дверях помітні традиційні ручки, то на задніх вони, як і раніше, замасковані в стійках. Однак опубліковані зображення розкрили не тільки схожість із концептуальним авто, а й той факт, що новий HR-V отримає кілька модифікацій.

Моделі обіцяні різні варіанти зовнішності. В одному випадку авто отримає решітку радіатора з горизонтальними ламелями і бампер з сітчастою вставкою в нижньому повітрозабірнику, в іншому – решітку з точковим малюнком і бампер з горизонтальною хромованою вставкою, яка розтягнулася на всю ширину авто. Обидві версії компактного кросовера Хонда можуть похизуватися чорним пластиковим облицюванням по периметру кузова.

Читайте також:
Тест-драйв Honda Jazz Hybrid: на пути к отказу от ДВС (видео)

Патентні зображення не розкривають салон Honda HR-V, але його частково показали раніше на тизерних знімках. Відомо, що в оснащення увійде мультимедійна система зі збільшеним екраном, який встановлено в центрі передньої панелі і трохи вище неї. Також кросоверу Хонда обіцяна цифрова приладова панель і низка інших нововведень. Тепер HR-V комплектуватимуть новою гібридною установкою e:HEV на базі 2,0-літрового двигуна i-VTEC, який доповнять парою електромоторів. Віддача становитиме 184 к.с.