X

Lexus представляє спорткар RC F GT3

2017 року Lexus розширює свою присутність у сфері автоспорту новеньким спорткаром RC F GT3. Це посилить імідж престижного бренда та збільшить кількість шанувальників перегонів у всьому світі. Відтепер всі нові автомобілі проходять перевірку спортивним керуючим органом, FIA, і братимуть участь у чемпіонатах з перегонів у США та Японії, а також у вибіркових європейських перегонах.

Lexus надав два автомобілі RC F GT3 командам 3GT Racing у США, що змагатимуться на чемпіонаті спорткарів IMSA WeatherTech SportsCar Championship у класі GTD.

Крім того, 2 автомобілі Lexus відстоюють свою приналежність до GT300 класу в серії чемпіонату Super GT, змагаючись із командою LM corsa в Японії.

Дві команди на автомобілі RC F GT3, які минулого року змагалися у гонках на витривалість VLN Endurance, в цьому сезоні продовжать підготовчі роботи на змаганнях Farnbacher Racing та Emil Frey Racing в Європі, щоб вийти на абсолютно новий рівень і досягти найкращих результатів у змаганнях GT3. Вони братимуть участь у Європейських перегонах 2017 та в деяких змаганнях Міжнародного відкритого чемпіонату International GT Open.

Минулого року Lexus став першим азійським виробником, що виграв гонки на витривалість VLN Endurance Championship на трасі Нюрбургрінг Нордшляйфе (Nürburgring Nordschleife) з прототипом автівки RC F GT3. Саме це авто 8 жовтня здобуло перемогу в VLN9.

Ще один спортивний автомобіль серії RC F – Lexus RC F GT500 – показав значні результати. Торік RC F GT500 з командою SARD та водіями Хейккі Ковалайненом (Heikki Kovalainen) і Кохеєм Хірате (Kohei Hirate) здобули перемогу і звання найкращої команди та водіїв у категорії GT500.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ 2017 RC F GT3

Назва автомобіляLexus RC F GT3
Двигун5,4 л двигун V8
Потужність373+ кВт (500+ к.с. за стандартом DIN)
Крутний моментнемає даних
Коробка передач6-швидкісна коробка послідовного перемикання передач
Колеса13 x 18 – передні, 13 x 18 – задні колеса centre-lock, 13 x 8 – передні та задні центри
Гальмуваннязалізний ротор
Загальна довжина4,845 мм
Загальна ширина2,030 мм
Загальна висота1,270 мм
Колісна база2,730 мм
Чиста вага1,300 кг

Детальніше – в офіційних дилерів Lexus в Україні.