X

Номінант акції «Автомобіль року в Україні 2017»: Mitsubishi Pajero Sport

Mitsubishi Pajero Sport претендує на звання «Кросовер/SUV 2017 року в Україні» та перемогу у номінації «Середньорозмірний кросовер».

Абсолютно новий Pajero Sport дебютував в Україні тільки цього літа, але вже змусив звернути на себе увагу.

Третє покоління Mitsubishi Pajero Sport зробило крок у бік преміум-сегмента, але автомобіль все одно залишився справжнім королем бездоріжжя. Нехай не бентежить футуристична зовнішність машини, вона приховує величезний позашляховий потенціал. Pajero Sport, як і раніше, рамний автомобіль з нерозрізним мостом ззаду і блокуванням диференціала.

Автомобіль зберіг роздавальну коробку із заниженою передачею і переднім мостом, що підключається. Хоча керування повнопривідною трансмісією зробили сучаснішим. Замість брутальних важелів у салоні за все тепер відповідає шайба-селектор: обрав потрібний режим – і вперед, на штурм бездоріжжя. Крім того, тут є електронний помічник Mitsubishi offroad traction control, який коригує електроніку повного приводу залежно від обраного типу покриття. Серед них – пісок, бруд і сніг, а також каміння.

Повністю змінився і силовий агрегат. Тепер під капотом українських версій Mitsubishi Pajero Sport виключно турбодизель із алюмінієвим блоком потужністю 181 к.с. Коробки передач також змінилися. Механічна трансмісія тепер 6-ступінчаста, а автоматична має аж 8 швидкостей. Це дало змогу помітно зменшити витрату пального порівняно з минулим поколінням.

Але не тільки дизайном і «залізом» славиться новий Mitsubishi Pajero Sport. Тепер автомобілю доступні сучасні електронні системи та помічники. Серед них – автоматичне гальмування при різкому скороченні дистанції, система запобігання зіткненню на невеликих швидкостях. З’явилися камери кругового огляду і контролю мертвих зон. Такого переліку немає навіть у флагмана позашляхової лінійки марки Pajero Wagon.

Проголосувати за цей автомобіль Ви можете тут.