X

Новий двигун та новітні технології для Range Rover Sport

Статус автомобіля Range Rover Sport як ексклюзивно потужного позашляховика був підсилений деякими покращеними характеристиками, які з’явилися у моделей 2017 року випуску. Остання модель оснащена найбільш ефективним силовим агрегатом, інноваційними технологіями автономного кермування та унікальними аксесуарами, які дозволяють персоналізувати автомобіль у повній мірі.

Range Rover Sport був вперше представлений у 2013 році. Сьогодні можна з упевненістю заявляти, що цей автомобіль став справжньою історією успіху компанії Land Rover. Адже Range Rover Sport є втіленням вишуканості та можливостей, притаманних великим позашляховикам, і потужності, якою можуть похвалитися спортивні автомобілі. Динамічністю, великими розмірами та надзвичайною потужністю у 550 к. с. може похвалитися модель Range Rover Sport SVR. Цей автомобіль здатен розвивати швидкість до 100 км/год за 4,7 секунди.

Найбільш помітне доповнення Range Rover Sport 2017 модельного року заховане під капотом – сучасний 2,0-літровий 4-циліндровий дизельний двигун Ingenium. Передовий двигун, який було виготовлено у Великобританії, характеризується надзвичайною економією палива та рівнем шкідливих викидів не більше 164 г/км. Середній рівень економії палива складає 6,2 л/км. Новий двигун Ingenium має легше масу, забезпечує кращу реакцію, маневреність та надзвичайну динаміку.

Окрім нового двигуна, компанія Land Rover також оснастила Range Rover Sport спектром новаторських технологій автономного кермування. Завдяки унікальній передовій системі допомоги буксирування причепа водію легше маневрувати автомобілем з важким багажем на причепі. Водій може задати напрям руху причепа при русі заднім ходом, використовуючи поворотний важіль Terrain Response 2. Таким чином, автомобіль автоматично налаштує усі параметри, необхідні для кермування.

Серед додаткових технологій автономного кермування слід також виділити систему контролю сліпих зон та інтелектуальний обмежувач швидкості. Система контролю сліпих зон використовує сенсори, якими обладнано Range Rover Sport, для визначення інших транспортних засобів або пішоходів, які наближаються до вашого автомобіля у сліпих зонах. Якщо, змінюючи смугу руху, водій ризикує спричинити зіткнення, автомобіль автономно виверне руль у інший бік, щоб не змінювати свою позицію на дорозі.

Інтелектуальний обмежувач швидкості використовує технологію розпізнавання дорожніх знаків для регулювання швидкості автомобіля відповідно до встановленого обмеження швидкості руху.

Бездоганні можливості під час руху за будь-яких дорожніх умов – це ключова перевага сімейства автомобілів Range Rover. А в новому Range Rover Sport 2017 року випуску передбачено цілий перелік функцій, які покращують ці можливості. Система старту на слизькій поверхні допомагає водію при старті автомобіля на слизькій поверхні. Окрім того, оновлене меню 4x4i надасть усю необхідну інформацію про автомобіль, якщо ви виїжджаєте на проблемне дорожнє покриття.

Збільшений сенсорний екран з двовіконним режимом оснащений 10-дюймовим дисплеєм, що робить його ще зручнішим та простішим у використанні. Управління на екрані здійснюється тими ж жестами, що й на планшеті. Ви можете змінювати масштаб зображення та обертати його. Цей екран неодмінно потрібен для повноцінного функціонування лідируючої на ринку мультимедійної системи InControl Touch Pro, завдяки якій ви, знаходячись у Range Rover Sport, завжди залишатиметесь на зв’язку.

Джеррі МакГоверн (Gerry McGovern), головний директор з дизайну Land Rover, сказав: «Range Rover Sport – це позашляховик з неперевершеною потужністю. Остання модель лише посилює статус цього автомобіля, як найрозкішнішого та найбажанішого. Оновлений дизайн Range Rover Sport органічно поєднується з інноваційними технологіями. Внаслідок автомобіль став більш стабільним, стійким та завжди доречним».

Найефективніший Range Rover Sport

Range Rover Sport 2017 року випуску перший повнорозмірний позашляховик, створений компанією Land Rover, який оснащено 4-циліндровим дизельним двигуном, а саме 2,0-літровим SD4 Ingenium потужністю 240 к. с.

Незважаючи, що об’єм SD4 Ingenium менший, ніж у TDV6, перший нічим не поступається у потужності. Забезпечуючи потужність у 240 к. с. та 500 Н•м крутного моменту, SD4 Ingenium здатен у середньому зекономити 6,2 л палива на 1 кілометр (у змішаному циклі за Європейською методикою). При цьому рівень шкідливих викидів складає 164 г/км. У порівнянні з попередньою моделлю двигуна показник економії палива та шкідливих викидів було покращено на 10 %.

Оснащення двигуна Ingenium другим турбонаддувом дозволило зберегти вражаючу потужність та надзвичайний крутний момент, які знайомі власникам автомобілів Range Rover Sport. Сучасний двигун став першим у лінійці Jaguar Land Rover вбудованим елементом, оснащеним технологією послідовного турбонаддуву.

Транспортні засоби, оснащені новим двигуном, будуть відрізнятися від інших одним подвійним вихлопом. Інші моделі оснащені одинарним вихлопом з обох боків заднього бампера. Новим дизельним двигуном Ingenium будуть оснащені транспортні засоби з п’ятьма сидіннями з пружинною або повітряною підвіскою.

Двигун

Циліндри

Потужність (к. с.)

Крутний момент (Н·м)

2,0-літровий SD4

4

240

500

3,0-літровий SDV6

6

306

700

4,4-літровий SDV8

8

339

740

5,0-літровий V8 з компресором наддуву

8

510

625

5,0-літровий V8 з компресором наддуву (тільки для SVR)

8

550

680

 

Абсолютно нові технології для буксирування

Передова система буксирування причепа – найновіша автономна технологія, представлена компанією Land Rover. Унікальна система є ключовим оновленням до Range Rover Sport 2017 року випуску, що дозволяє нашому автомобілю випереджати своїх суперників. Окрім того, з допомогою цієї системи навіть недосвідчений водій зможе виконувати маневри на автомобілі з причепом безпечно та просто.

Зображення з камери, спрямованої назад, виводяться на центральний сенсорний дисплей. Це дозволяє водію задавати необхідний напрям причепа з допомогою поворотного важеля системи Terrain Response 2. В результаті автомобіль автономно направить причеп у правильне місце. Все, чим потрібно управляти водію, це педалі акселератора та гальм.

Щоб полегшити процес маневрування причепом, система також попередить водія про ситуацію, яка може спричинити складання причепа. У цей же час за допомогою оглядових камер водій може відслідковувати наявність потенційних джерел небезпеки у просторі навколо автомобіля.

Спеціалізовані технології, що сприяють руху за будь-яких дорожніх умов

Можливості руху за будь-яких дорожніх умов автомобілів Range Rover перевищують можливості усіх автомобілів, присутніх на ринку. А ось Range Rover Sport 2017 року випуску переносить ці можливості на новий рівень, адже цей надпотужний позашляховик оснащений двома надсучасними технологіями.

Режим старту на слизькій поверхні – абсолютно нова система, яка допомагає водію рушити з місця на слизьких поверхнях, таких як бруд, мокра трава та лід. Увімкнути цей режим старту можна вручну з допомогою меню на центральному сенсорному дисплеї. У якості альтернативи транспортний засіб автоматично видасть підказку водію про можливість вибору режиму старту на слизькій поверхні, якщо з допомогою важеля системи Terrain Response 2 він обрав режим Трава/Гравій/Сніг.

Якщо режим все-таки увімкнено, програма допомоги водію буде контролювати кількість крутного моменту, який водій зможе використати, натискаючи педаль акселератора. Це дозволить зменшити вірогідність втрати тертя. Система автоматично вимикається на швидкості 30 км/год, щоб її можна було використовувати на слизьких поверхнях або схилах, по яких рухається автомобіль.

Range Rover Sport 2017 року випуску додатково оснащений інформаційною системою All-Terrain Info Centre, доступ до якої можна отримати через центральний сенсорний дисплей. Система надає водію корисну інформацію, якщо він з’їжджає з дороги. Наприклад, водій зможе побачити дані про напрям руху передніх коліс та статус системи розпізнавання глибини броду. All-Terrain Info Centre також включає у себе систему допомоги водію, яка використовує оглядові камери, щоб правильно виконувати маневри на низьких швидкостях на бездоріжжі.

Вдосконалені можливості зв’язку

Одна з найвизначніших функцій Range Rover Sport 2017 року – це інформаційна система InControl Touch Pro зі збільшеним сенсорним дисплеєм. У результаті інформаційна система забезпечує плавне регулювання, ширший перелік можливостей зв’язку та більший вибір застосунків.

Діагональ сенсорного дисплея складає 10 дюймів. Це досить значне збільшення у порівнянні з 8-дюймовим попереднім дисплеєм. Завдяки збільшенню розмірів дисплея команда розробників дизайну компанії Land Rover змогла прибрати апаратні кнопки, розчистивши панель приладів, не зменшуючи функціональність. На додачу віртуальна TFT панель приладів дозволяє водіям обрати повноцінне або часткове відображення даних системи супутникової навігації.

Один із ключових аспектів системи InControl Touch Pro – це можливість масштабування та обертання з допомогою жестів під час перегляду карт або перегортання екранів меню. У цих ситуаціях водій просто використовує ті ж самі жести, що і на смартфоні або планшеті. Тепер щоб управляти функціями, водій повинен здійснювати менше дій. Це робить управління простішим та менше відволікає водія від дороги.

З впровадженням найновішої інформаційної системи ми одночасно відкриваємо доступ до низки застосунків, які виконують наступні функції: відтворення музики, перегляд контактів та календарів. Управління усіма цими функціями здійснюється на центральному сенсорному дисплеї, за умови що водій під’єднав свій смартфон до транспортного засобу.

Нова система Pro Services дозволяє завантажувати застосунки та встановлювати їх безпосередньо у систему InControl Touch Pro, а не на свій смартфон. Ми також пропонуємо набір застосунків Live Apps, який надає інформацію про погоду та прибуття або відправлення рейсів з аеропортів у режимі реального часу.

Ми також значно оновили повністю інтегровану систему супутникової навігації. Commute Mode – це нова інтуїтивна функція, яка запам’ятовує найпопулярніші маршрути, а тому водіям не доведеться вводити дані про місце призначення вручну. Функція здатна розпізнати часті поїздки, наприклад дорогу до роботи.

Технології безпеки та спрощений вибір системи захисту

Range Rover Sport 2017 року випуску дозволяє легше вибирати пакети, до яких входять системи допомоги водію. До усіх варіантів пакетів входить стандартний набір таких сучасних технологій, як система контролю відстані при паркуванні заднім ходом, круїз-контроль, обмежувач швидкості та функція попередження про відхилення від траєкторії руху. У моделі 2017 року стандартний набір доповнюється автономним екстреним гальмуванням (AEB). Система відстежує простір навколо автомобіля та попереджає водія у випадку неминучого зіткнення. Якщо водій не задіє гальма вчасно, то система AEB зробить це замість нього.

Додатковий пакет з системами допомоги водію включає усі стандарті системи, а також системи моніторингу сліпих зон, розпізнавання дорожніх знаків та допомоги при виїзді з місця паркування заднім ходом. А ось інтелектуальний обмежувач швидкості став новинкою для моделі 2017 року. Інтелектуальний обмежувач швидкості отримує дані від системи розпізнавання знаків для регулювання швидкості автомобіля відповідно до встановленого обмеження швидкості руху. Якщо водій приймає підказки, які виводяться на екран, автомобіль не зможе перевищити задану швидкість, доки система не дозволить.

Система слідкування за станом водія також є новинкою у Range Rover Sport 2017 року. Вона аналізує інформацію про повороти керма та враховує час доби та тривалість подорожі, щоб попередити водія у разі виявлення ознак втоми.

До пакету опцій Drive Pro Pack входять адаптивний круїз-контроль з функцією автоматичного підтримання дистанції у щільному потоці та інтелектуальною системою екстреного гальмування, а також система контролю сліпих зон та система допомоги утримання смуги руху для моделі 2017 року випуску. Система контролю сліпих зон слідкує за автомобілями, які наближаються до Range Rover Sport ззаду або знаходяться у сліпих зонах. Якщо водій починає змінювати смугу руху в умовах, що можуть спричинити зіткнення, автомобіль повертає кермо у протилежному напрямку, щоб запобігти зіткненню. Система допомоги утримання смуги руху забезпечує плавне коректування руху автомобіля, якщо водій виїжджає за межі своєї смуги руху без попередження.

Оздоблення екстер’єру

Ми також оновили деякі пакети оздоблення елементів екстер’єру Range Rover Sport 2017 року випуску.

Для більш драматичного зовнішнього вигляду і без того рішуча модель Dynamic отримала декілька елементів екстер’єру з оздобленням кольору Gloss Black. Ми також раді представити оновлену решітку радіатора з боковими повітрозабірниками, вентиляційні отвори, корпуси зовнішніх дзеркал та написи на капоті та дверцятах багажного відділення. Логотип «Sport» та гальмівні суппорти червоного кольору також допомагають розділяти моделі Dynamic.

Новий пакет оздоблення Bright Pack доступний додатково для моделей Autobiography Dynamic. Цей пакет передбачає більш яскраве оздоблення, наприклад решітку радіатора з сітчастими елементами кольору Atlas Silver та капот з сітчастими вставками кольору Atlas Silver.

Ranger Rover Sport — це нове відображення розкоші

Наші клієнти отримують можливість обирати з ще ширшого переліку кольорів. Збільшена палітра кольорів, представлена спеціалістами підрозділу з питань експлуатації ексклюзивних автомобілів (SVO), дозволить нашим клієнтам зробити свій автомобіль по-справжньому індивідуальним та надати йому розкішного дизайну. Таким чином, покупцям моделей Range Rover Sport будуть доступні більше кольорів на вибір.

Ми пропонуємо на вибір 19 кольорів – від сучасних перламутрових білих відтінків до багатогранних сірих. Окрім того, для покупців доступні безліч варіантів оздоблення – від розкішного глянцевого до матового.