X

Новий Ford Kuga стає ще більш технологічно довершеним, досконалим і доступним SUV

Новий Ford Kuga пропонує найсучасніший функціонал, що дозволить водіям у дорозі залишатися на зв’язку та почуватися комфортно, безпечно і стильно.

Нова Kuga обладнана надсучасною інформаційно-розважальною системою Ford SYNC 3, інноваційними технологіями допомоги водієві, ергономічним і комфортним інтер’єром, потужними й економними двигунами, серед яких — новий 1,5-літровий дизель TDCi потужністю 120 к. с., що споживає 4,4 л/100 км, при цьому викиди CO2 становлять лише 115 г/км. *

Крім того, Kuga оснащено технологією перпендикулярного паркування (Ford Perpendicular Parking), яка допомагає водіям паркуватися без допомоги рук поряд з іншими авто; вдосконаленою версією системи запобігання зіткненням на низькій швидкості (Active City Stop); системою адаптивного головного освітлення (Ford Adaptive Front Lighting System), призначеною для оптимізації видимості при поганому освітленні. Крім того, у наявності функція відкриття багажника без допомоги рук (Hands-Free Liftgate) й інтелектуальна система повного приводу (Ford Intelligent All Wheel Drive, AWD).

«Нова Kuga пропонує найсучасніший функціонал та технології, які допоможуть водіям залишатися на зв’язку у дорозі, а також почуватися комфортно, безпечно та стильно», — зазначив Джо Бакай (Joe Bakaj), віце-президент відділу розробки продукції компанії Ford of Europe. «Новий вишуканий дизайн надав Kuga свіжого, сучасного вигляду, а інформаційно-розважальна система SYNC 3 дозволяє водіям почуватися одним цілим зі своїм авто та керувати під’єднаними до системи приладами безперервно — усього кілька років тому це видавалося неможливим».

Завжди на зв’язку із системою SYNC 3

Завдяки новій інформаційно-розважальній системі Ford SYNC 3 новий Ford Kuga дозволяє водіям керувати аудіосистемою та навігаційними функціями, а також під’єднаним смартфоном, використовуючи декілька простих голосових команд. Компанія Ford проаналізувала понад 22 000 відгуків і коментарів, отриманих дослідними центрами під час опитувань, щоб впевнитися, що нова версія системи якнайкраще відповідає сучасним потребам користувачів.

SYNC 3 працює швидше, а команди стали ще простішими. До того ж, система підтримує 5 додаткових мов. ** Просто натиснувши кнопку та сказавши «Хочу кави», «Потрібно заправитися» або «Треба припаркуватися», водій може дізнатися, де знаходиться найближче кафе, заправка або автомобільної стоянка, знайти залізничний вокзал, аеропорт чи готель.

Керування інформаційно-розважальною системою SYNC 3 відбувається за допомогою 8-дюймового сенсорним екрану і так само простим, як у випадку звичайного смартфону. Новий інтерфейс має більші та простіші у використанні кнопки й уперше дає можливість використання жестів змахування та зведення/розведення пальців.

Користувачі iPhone можуть активувати Apple CarPlay, яка надає зручніший та безпечніший спосіб використання iPhone в автомобілі. Ця система надає водієві можливість здійснювати телефонні дзвінки, слухати музику, надсилати й отримувати повідомлення, дізнаватися про оптимальний маршрут з урахуванням умов руху, та виконувати інші дії, не втрачаючи зосередженості на дорозі. Користувачі Android™ можуть активувати Android Auto™. Android Auto забезпечує безпечніший та надійніший доступ до відомих та улюблених програм і сервісів водія, серед яких Google Search, Google Maps та Google Play. Програмне забезпечення можна оновлювати через Wi-Fi.

Інформаційно-розважальну систему SYNC 3 також оснащено додатком SYNC AppLink, який дає водіям можливість керувати додатками смартфонів зі свого місця за допомогою голосових команд. Серед додатків, зокрема, підтримуються Glympse, Aupeo, Spotify, MyBoxMan, HearMeOut, AccuWeather і Los 40 Principales.

Сучасні технології, які забезпечують безпроблемне паркування

Новий Ford Kuga забезпечує простіше керування та паркування завдяки використанню сучасних технологій Ford для допомоги водієві. Нова технологія перпендикулярного паркування (Perpendicular Parking) розширює функції системи активної допомоги при паркуванні (Active Park Assist), яка у минулому році отримала позитивну оцінку від більше половини власників Kuga. Використовуючи додаткові ультразвукові датчики, технологія перпендикулярного паркування за натиском однієї кнопки визначає місця для паркування паралельно з іншими автомобілями або вздовж дороги та спрямовує транспортний засіб на обране місце. Водію залишається тільки контролювати гальмами та акселератором.

Додаткові датчики також задіють технології, щоб допомогти водію Kuga, який виїжджає з місць пакування.

  • Cross Traffic Alert попереджає водія під час виїзду з парковки заднім ходом про транспортні засоби, які незабаром проїдуть позаду авто. Використовуючи радар, що має радіус дії до 40 метрів, система видає три попереджувальні сигнали при виявленні транспортного засобу, що наближається з будь-якого боку.
  • Система Park-Out Assist допомагає водіям виїхати з місця паралельного паркування авто. Після того, як водій обирає сторону повороту, система сама кермує авто для виїзду, в той час як водій контролює гальма та газ.

У новій Kuga встановлено розширену версію системи запобігання зіткненням на низькій швидкості (Ford Active City Stop), яка тепер спрацьовує на швидкості до 50 км/год, в той час як попередня версія спрацьовувала на швидкості 30 км/год. Система запобігання зіткненням на низькій швидкості використовує датчики, розташовані в передній частині авто, для відстеження нерухомих об’єктів попереду на дорозі та вмикає гальма, якщо авто наближається до перешкоди занадто швидко. Якщо водій не реагує, то система зменшує крутний момент двигуна й автоматично вмикає гальма для зменшення сили зіткнення або повного уникнення його.

Найновіша технологія Ford MyKey дозволяє новим власникам Kuga запрограмувати ключ так, щоб заблокувати всі вхідні телефонні дзвінки, обмежити максимальну швидкість, запобігати деактивації систем допомоги водієві та функцій безпеки, зменшити максимальну гучність аудіо-системи або зовсім вимкнути її, якщо за кермом недосвідчений водій, а пасажири не пристебнули паски безпеки. Розширена версія технології MyKey пропонує більший вибір функцій з обмеження та контролю швидкості.

Стильна Kuga

Нова Kuga має виразний спортивний дизайн, що повністю співвідноситься з останніми дизайнерськими рішеннями Ford. Компактний SUV EcoSport та новий великогабаритний SUV Edge виконані у такій самій манері. Блискучі передні фари, що об’єднані зі світлодіодними ходовими вогнями денного світла, обрамлюють велику верхню решітка трапецієподібної форми та меншу нижню з боків, протитуманні фарами вигідно доповнюють композицію.

Задні фари нової форми довершують спортивний вигляд авто. Також на вибір пропонуються легкосплавні колісні диски діаметром 17″, 18″ або 19″ з різноманітними покриттями, в тому числі — Luster Nickel. Авто цієї лінійки представлені у двох нових кольорах: сріблястому Guard Grey та мідному Copper Pulse. Висувний фаркоп із механічним приводом автоматично ховається під задній бампер, щоб не порушувати спортивний вигляд авто, коли він не використовується.

Новий ретельно розроблений салон Kuga створено ергономічнішим, стильнішим і комфортабельнішим для пасажирів.

Контрольні панелі на кермі та для управління системою кондиціювання стали більш інтуїтивно зрозумілими. Щоб полегшити керування, кількістю помітніших кнопок і вимикачів на ній було зменшено. В холодну погоду кермо підігрівається, що робить водіння ще більш комфортним. Нову Kuga буде також оснащено системою автоматичного пелюсткового перемикання передач, що дозволить водіям перемикати передачі, не знімаючи рук з керма.

Завдяки новим корисним функціям Kuga стає ще зручнішим для власника: електричними паркувальними гальмами легко керувати, що дозволяє звільнити більше місця на центральній консолі, яка відтепер також містить відділення, у якому можна зберігати різні пляшки та чашки, а новий USB-роз’єм дозволяє підключати та заряджати мобільні пристрої. Індикатор закриття дверей одразу повідомляє водія, якщо двері не закриті.

У новій Kuga також присутня функція Hands-Free Liftgate, яка дозволяє відкрити чи закрити багажник легким ударом по нижній частині заднього бампера. Минулого року цю технологію було відзначено кожним третім власником Kuga. Вона забезпечує батькам легкий доступ до багажника, коли вони повертаються до авто з покупками, дитячим візком чи дитиною на руках.

Нова Kuga ST-Line, натхнена ідеєю Ford Performance, та новий розкішний Kuga Vignale вперше надходять у продаж, пропонуючи покупцям великий вибір стилів і характеристик в межах найширшого рядку моделей Kuga.

Kuga ST-Line має сміливий зовнішній та внутрішній дизайн, в тому числі унікальні легкосплавні колісні диски та спортивні сидіння. Ця нова модель приєднується до Fiesta ST-Line, Focus ST-Line і Mondeo ST-Line у новій лінійці Ford ST-Line. Новий Kuga ST-Line у більшій мірі, ніж будь-яка інша модель Kuga  розрахована на спортивний стиль водіння завдяки вдосконаленому шасі, оптимізованій підвісці та механізму керма, які забезпечують зменшення нахилу кузова та кращу маневреність.

Високий клас Kuga Vignale відчувається завдяки ексклюзивним характеристикам, серед яких унікальний перламутровий колір зовнішнього пофарбування Milano Grigio. Преміальний характер моделі підкреслений оббивкою сидінь та внутрішньої частини дверей з використанням віндзорської шкіри, стьобаної шестикутниками за допомогою опуклих стібків у стилі Tuxedo.

Лінійка Vignale є найкращим представником бренду Ford у Європі, пропонуючи сучасний висококласний продукт і досвід володіння, який поєднує в собі відмічений багатьма нагородами дизайн, високоякісне виконання, передові технології та ексклюзивні характеристики. Kuga Vignale приєднається до вже представлених у Європі моделей Ford Mondeo Vignale, S-MAX Vignale і Edge Vignale.

Потужні й економні двигуни

Нова Kuga оснащується найновішими двигунами Ford — дизельним TDCi або бензиновим EcoBoost — для забезпечення оптимальної ефективності роботи та низького рівня викидів CO2, що допомагає знизити експлуатаційні витрати.

Завдяки споживанню пального 4,4 л/100 км  і рівню викидів CO2 115 г/км, 1,5-літровий дизельний двигун Ford TDCi потужністю 120 к. с. разом із 6-ступеневою механічною коробкою передач і переднім приводом (FWD) забезпечує підвищення економії пального на 5 % у порівнянні з попереднім 2,0-літровим TDCi потужністю 120 к. с.

Серед інших надсучасних дизельних агрегатів:

  • 1,5-літровий TDCi потужністю 120 к. с. зі 6-ступеневою автоматичною коробкою передач PowerShift і переднім приводом зі споживанням пального 4,8 л/100 км та рівнем викидів CO2 124 г/км.
  • 2,0-літровий TDCi потужністю 150 к. с. зі 6-ступеневою механічною коробкою передач і переднім приводом зі споживанням пального 4,7 л/100 км та рівнем викидів CO2 122 г/км, 6-ступеневою механічною коробкою передач і повним приводом, що має споживання пального 5,2 л/100 км та рівнем викидів CO2 135 г/км, або 6-ступеневою автоматичною коробкою передач PowerShift і повним приводом зі споживанням пального 5,2 л/100 км та рівнем викидів CO2 134 г/км.
  • 2,0-літровий TDCi потужністю 180 к. с. зі 6-ступеневою механічною коробкою передач і повним приводом, що має споживання пального 5,2 л/100 км та рівень викидів CO2 135 г/км, або 6-ступеневою автоматичною коробкою передач PowerShift і повним приводом зі споживанням пального 5,2 л/100 км та рівнем викидів CO2 134 г/км.

1,5-літрові та 2,0-літрові TDCi двигуни Ford оснащені передовими технологіями для дизельних двигунів, в тому числі системою очищення відпрацьованих газів із фільтрацією закису азоту, компонентами зі спеціальним діамантоподібним покриттям, яке зменшує тертя, а також надсучасною системою турбонаддуву із соплом змінного перерізу для покращеного всмоктування двигуна.

У бензинових двигунах Ford EcoBoost з турбонаддувом реалізовано передові технології, як безпосереднє вприскування пального під високим тиском і система подвійного незалежного регулювання фаз газорозподілу. Варіанти силових агрегатів EcoBoost для Kuga:

  • 1,5-літровий EcoBoost потужністю 120 і 150 к. с. зі 6-ступеневою механічною коробкою передач і переднім приводом зі споживанням пального 6,3 л/100 км та рівнем викидів CO2 145 г/км.
  • 1,5-літровий EcoBoost потужністю 182 к. с. зі 6-ступеневою автоматичною коробкою передач і повним приводом зі споживанням пального 7,5 л/100 км та рівнем викидів CO2 173 г/км.

У бензинових двигунах Ford EcoBoost з турбонаддувом реалізовано передові технології, як безпосереднє вприскування пального під високим тиском і система подвійного незалежного регулювання фаз газорозподілу. Варіанти силових агрегатів EcoBoost для Kuga:

  • 1,5-літровий EcoBoost потужністю 120 і 150 к. с. зі 6-ступеневою механічною коробкою передач і переднім приводом зі споживанням пального 6,3 л/100 км та рівнем викидів CO2 145 г/км.
  • 1,5-літровий EcoBoost потужністю 182 к. с. зі 6-ступеневою автоматичною коробкою передач і повним приводом зі споживанням пального 7,5 л/100 км та рівнем викидів CO2 173 г/км.