X

Новий кросовер Ford EcoSport демонструє покращену якість, технології та дарує ще більше комфорту

Компанія Ford представила новий компактний кросовер Ford EcoSport із розширеними можливостями використання, універсальними характеристиками, оновленим дизайном і сучасними технологіями, який з’явиться в продажу в Європі наприкінці цього року.

Вперше новий Ford EcoSport пропонує інтелектуальну систему повного приводу Ford Intelligent All Wheel Drive для покращення зчеплення з дорогою на бездоріжжі та в звичайних умовах, у поєднанні з новим технологічним дизельним двигуном EcoBlue з робочим об’ємом 1,5 літри, потужністю 125 к.с. і скороченим об’ємом викидів вуглекислого газу.*

Автомобіль також вперше доступний у спортивній версії EcoSport STLine, розробленій на основі дизайну автомобілів Ford Performance. Новий Ford EcoSport обладнаний технологіями допомоги водію, зокрема системою SYNC 3, системою круїз-контролю з регульованим обмежувачем швидкості та камерою заднього виду.

Покращений динамічний і строгий вдосконалений дизайн екстер’єру пропонується у 12 сміливих кольорах зі ще більшим вибором індивідуальних опцій, серед яких вибір контрастних кольорів даху, які також включають колір віконних стійок, верхніх дверних рамок, заднього спойлеру на даху кабіни та дверних дзеркал заднього виду. Новий висококласний інтер’єр, орієнтований на користувача, пропонує кращі можливості для водія та пасажирів, включаючи рухомий центральний сенсорний дисплей з діагоналлю до 8 дюймів, кермо з підігрівом і розумні рішення для зберігання речей, зокрема регульовану підлогу багажника.

Стівен Армстронг (Steven Armstrong), віце-президент групи компаній і президент Ford Motor Company у Європі, на Близькому Сході та в Африці, заявив: «З моменту першої презентації моделі в регіоні в 2014 році компанія Ford продала 150 тисяч компактних кросоверів EcoSport у Європі, а торішні обсяги продажів збільшилися на 40 %. Новий Ford EcoSport пропонує клієнтам ще більше стилю, комфорту, можливостей та вибору. Це стало можливим завдяки поєднанню чітких функцій строгого позашляховика та практичності міського легкового автомобіля».

У Європі новий Ford EcoSport виготовлятиметься на заводі Ford у місті Крайова (Румунія), в який компанія вклала 200 мільйонів євро. Модель запустять у продаж наприкінці цього року. У Європі автомобіль приєднається до модельного ряду кросоверів Ford Edge та Kuga.

Сегмент SUV у Європі розвивається найбільш динамічно з-поміж інших. Кількість реєстрацій моделей цієї категорії зросла більш ніж на 21 % у порівнянні з попереднім роком. Це означає, що понад чверть усіх реєстрацій пасажирських автомобілів у 2016 році припадала на кросовери. Торічні продажі Ford у Європі зросли на 30 %.

Потужний та ефективний

Новий Ford EcoSport дарує оптимальний досвід водіння разом з інтелектуальною системою повного приводу Ford Intelligent All Wheel Drive. Запропоноване рішення в поєднанні з новим дизельним двигуном Ford EcoBlue з робочим об’ємом 1,5 літра та 6-ступеневою РКП видають 125 к.с. та 300 Нм крутного моменту. При цьому витрата палива становить 4,5 л/100 км, а викиди вуглекислого газу — 119 г/км.*

Інтелектуальна система All Wheel Drive стежить за зчепленням коліс автомобіля з дорогою та розподіляє крутний момент у відсотковому співвідношенні 50/50 між передніми та задніми колесами за менш ніж 20 мс. Це у 20 разів швидше, ніж кліпає людина. Система послідовно розподіляє крутний момент між усіма чотирма колесами для безпечнішого зчеплення з дорогою, особливо в умовах ожеледиці.

Новий дизельний двигун EcoBlue з робочим об’ємом 1,5 літра створений для того, щоб демонструвати високу потужність і забезпечувати покращену продуктивність та зниження кількості викидів вуглекислого газу. Вдосконалений чотирьохциліндровий двигун має такі інноваційні особливості:

  • Рециркуляція відпрацьованих газів під низьким тиском у поєднанні з водно-повітряним охолодженням повітря, яке подається в циліндри двигуна, для більш ефективного згоряння та зменшення викидів шкідливих газів.
  • Інтегрований впускний колектор для збалансованої циркуляції повітря.
  • Малоінерційний турбонаддув для швидшої, більш контрольованої реакції турбіни, у виробництві якого використані матеріали для ракетного двигуна, розроблені для високотемпературних областей застосування.
  • Система впорскування пального під високим тиском працює ще більш злагоджено, тихіше та пропонує точнішу подачу пального.

Дизельна модель, оснащена двигуном EcoBlue потужністю 125 к.с. та робочим об’ємом 1,5 літра, системою переднього приводу та новою 6-ступеневою МТ пропонує ще нижчу кількість викидів вуглекислого газу та вищу ефективність використання палива. Модель з’явиться на ринку в середині 2018 року. Дизельний двигун TDCi потужністю 100 к.с. та робочим об’ємом 1,5 літра в поєднанні з системою переднього приводу та новою 6-ступеневою РКП буде доступний на момент запуску.

Також компанія пропонує відзначений багатьма нагородами бензиновий двигун EcoBoost з робочим об’ємом 1 літр і потужністю 140, 125 та 100 к.с. (останній з яких з’явиться на ринку в середині 2018 року) у поєднанні з 6-ступеневою механічною трансмісією, а також модель потужністю 125 к.с. з 6-ступеневою АКП із вбудованими пелюстковими перемикачами для зручнішого перемикання передач.

Новий EcoSport продовжить дарувати відмінні показники плавності ходу та керованості, налаштовані саме для європейських клієнтів. Особливостями моделі є збалансована підвіска, амортизатори, система керування підвіскою, кермове керування, напівнезалежна підвіска задньої вісі, електронна система стабілізації та можливість створення профілів допомоги в керуванні.

Строгий вдосконалений дизайн

Особливістю нового EcoSport є сміливий і динамічний дизайн кросовера, у якому відобразився стиль середньогабаритного Ford Kuga та великогабаритного Ford Edge.

Рельєфний капот з центральним повітрозабірником створює чіткий завершений образ передньої частини, підкреслений насадками склоочисника з підігрівом, розташованими за верхнім бортом кришки капота. Головними елементами дизайну передньої частини є нова велика решітка радіатора у формі трапеції та характерні загострені передні ліхтарі з системою освітлення High Intensity Discharge, а також вбудовані стильні світлодіодні денні ходові вогні. Загострені ліхтарі протитуманних вогнів завершують передній профіль автомобіля, натхненням для якого послужили лямки рюкзака та прагнення відобразити авантюрний характер.

Дизайн заднього бампера та задніх ліхтарів моделі EcoSport був оновлений для надання чіткішого, більш рельєфного вигляду. Клієнти можуть обирати один з 12 сміливих кольорів, серед яких яскраво-синій (Lightning Blue), насичено-червоний (Ruby Red), а також незвичайний оранжевий відтінок, стилізований під метал — Tiger Eye. Також доступна опція фарбування даху з новою розширеною палітрою контрастних кольорів для подальшої персоналізації позашляховика.

Дизайн нових 17-дюймових та 18-дюймових легкосплавних дисків довершує строгий спортивний характер. Вони доступні у великій кількості кольорів, серед яких Magnetic Low Gloss, темно-сріблястий (Shadow Silver), світло-сірий (Flash Grey) та глянцевий чорний (High Gloss Black).

EcoSport пропонує новий рівень оздоблення інтер’єру з легкодоступними елементами керування та м’якими матеріалами, а також новою ергономічною консоллю з декількома кнопками для легшого керування. Новий дизайн сидінь створений для більшого комфорту передніх та задніх пасажирів і дарує відчуття високого класу завдяки шкіряним елементам. Пасажири можуть створити особливу атмосферу відповідно до власного настрою, використовуючи систему регулювання освітлення, яка дозволяє вибрати один із семи кольорів.

Особливістю інтер’єру є велика кількість продуманих рішень для зберігання речей. Наприклад, нова підлога багажника, яка регулюється по висоті. Власник може підняти її, створивши приховане відділення для речей, або опустити, збільшивши об’єм багажника до 334 літрів. Нова центральна рухома панель має вбудований висувний підлокітник з місцем для зберігання планшетів або закусок.

Новий модельний ряд EcoSport вперше представлятиме нову спортивну модель EcoSport ST-Line, яка приєднається до моделей Edge ST-Line, Fiesta ST-Line, Focus ST-Line, Kuga ST-Line, Mondeo ST-Line та S-MAX ST-Line, які пропонують сміливий дизайн, спортивну динаміку керування та потужні й ефективні двигуни — бензиновий EcoBoost та дизельний TDCi.

У стандартній комплектації EcoSport ST-Line представлений з унікальними бамперами та порогами, виконаними у стилі Ford Performance, чорними поздовжніми дугами на даху та оправами ліхтарів, 17-дюймовими темними матовими легкосплавними дисками, емблемою ST-Line та розширеним пофарбуванням даху та бічних дзеркал. Кермо виконане в унікальному стилі ST-Line, обшите шкірою зі скосом на нижній частині; унікальні сидіння, частково обшиті шкірою, мають вставки Miko®-Dinamica (екологічна замша, виготовлена із вторинного поліефіру) та червоне стебнування; шкіряний важіль стоянкового гальма та шкіряна ручка перемикання передач; накладки на пороги із зображенням емблеми ST-Line та нержавіючі сталеві спортивні педалі.

Сучасні технології допомоги водію

Новий Ford EcoSport дбає про комфорт водія та виняткову динаміку керування, завдяки новітнім технологіям даруючи приємні враження від простоти керування.

Сучасна інформаційно-розважальна система SYNC 3 сумісна з технологіями Apple CarPlay та Android Auto™. Систему SYNC 3 працює за допомогою рухомого кольорового сенсорного 8-дюймовий дисплею, керувати яким можна за допомогою дотику та сенсорних жестів. Разом з системою SYNC 3 пропонується також 6,5-дюймовий кольоровий сенсорний дисплей. Кольоровий сенсорний дисплей з діагоналлю 4,2 дюйма пропонується в комплекті з Bluetooth та двома входами USB.

Нова звукова система Bang & Olufsen PLAY дарує вражаючий досвід прослуховування музики завдяки 10 динамікам, серед яких вбудований в багажник сабвуфер і середньочастотний динамік, розташований в центрі панелі. Система була спеціально відкалібрована для моделі EcoSport та контролюється найсучаснішим підсилювачем цифрового обробника сигналів, який дозволяє точно налаштовувати звучання та міксувати звукові сигнали, а також налаштовувати об’ємний звук.

У моделі EcoSport вперше застосована система круїз-контролю з регульованим обмеженням швидкості, яка допомагає водієві не перевищувати швидкість, та камера заднього виду, яка зробить паркування безпечнішим та ефективнішим.

Ліхтарі з автоматичним регулюванням і склоочисники із функцією автоматичного розпізнавання дощу полегшують процес керування та дозволяють водієві зосередитися на дорозі. Кермо та система клімат-контролю підвищують рівень комфорту. Також пропонується новий зручний 4,2-дюймовий цифровий інструментальний дисплей, завдяки якому отримувати основну інформацію про поїздку стало ще простіше. А автоматичні складні дзеркала заднього виду підігріваються морозними ранками, що дозволяє швидше вирушити в дорогу.

Серед інших систем допомоги водієві — інформаційна система сліпих зон, яка попереджає водія про автомобілі, які рухаються збоку, та стандартна система запобігання перекиданню, яка регулює крутний момент двигуна та гальмування для допомоги водієві в керуванні автомобілем.

Гері Боіс (Gary Boes), глобальний директор модельного ряду B-car компанії Ford Motor Company, заявив: «Ми покращили якість, технології та універсальність нового Ford EcoSport, щоб забезпечити ще більше впевненості та керованості. Це саме те, що хочуть отримати покупці компактних позашляховиків. Водії ще ніколи не почували себе так комфортно та впевнено за кермом».

Android та Android Auto є зареєстрованими торговими марками Google Inc.

* Зазначені витрати палива/енергії, показники викидів вуглекислого газу та пробігу електромобілів вимірювалися згідно з технічними вимогами та специфікаціями Європейських Норм (ЕС) 715/2007 та (EC) 692/2008 з останніми поправками. Показники витрати пального та викидів вуглекислого газу надані для моделі автомобіля, а не для конкретного автомобіля. Застосована стандартна процедура випробовування дозволяє порівнювати автомобілі різних типів і різних виробників. Важливими факторами для визначення витрати пального/енергії, викидів вуглекислого газу та пробігу електромобіля є паливна ефективність автомобіля, стиль керування та інші не технічні фактори. Вуглекислий газ — це основний парниковий газ, який спричиняє глобальне потепління.