X

Новий Citroen C5 буде схожим на кросовер і отримає маленький двигун

Citroen намерен вернуться к выпуску среднеразмерных седанов. Первой моделью станет анонсированный C5

Колись популярному класу середньорозмірних седанів останнім часом несолодко. Їх продаж різко пішов на спад, коли на перший план вийшли кросовери. Це і стало причиною відмови від випуску таких моделей багатьма виробниками. Але є й ті, хто вирішив не скидати їх із рахунків, а трансформувати моделі з урахуванням вимог покупців. Citroen C5 — седан, який на глобальному ринку формально замінили кросовером C5 Aircross. Але компанія вже готує відроджену модель.

Зазначимо, що на відміну від європейців, китайці, як і раніше, активно купують автомобілі середнього класу. Там нинішній С5 випускають досі (на фото нижче). Новий Сітроен С5, за словами виробника, буде орієнтований на китайський ринок, але крім цього автомобіль планують поставляти і в Європу. Складатимуть новинку також у КНР.

Про новий Citroen відомо небагато. Можна з точністю стверджувати, що це буде не звичайний седан середнього класу. Автомобіль отримає збільшений дорожній просвіт, що зробить його схожим на кросовер. Не обійдеться і без фірмових накладок Airbump.

Оскільки платформу новий С5 розділить із подовженою версією Peugeot 508L для китайського ринку, можна припустити, що в довжину він досягне приблизно 4,85 м. За інформацією місцевих ЗМІ, новинку укомплектують трициліндровим бензиновим двигуном 1,2 PureTech, але офіційного підтвердження цьому немає.

Читайте також:
Peugeot і Citroen перестануть випускати компактні автомобілі: в чому причина

За попередніми даними, прем’єра Citroen C5 відбудеться у квітні 2021 року на автосалоні в Шанхаї. Старт продажу очікується восени того ж року.