X

Пекинский автосалон 2016: кроссовер Mazda СX-4

На автосалоні в Пекіні відбулася світова прем'єра нового кросовера в лінійці Mazda – моделі СХ-4

За дизайном новий кросовер Mazda СХ-4 трохи схожий на свого побратима CX-5, але має динамічніший, купеподібний вигляд. Деякі елементи запозичені з торішнього концепт-кара Koeru. «Четвірка» вийшла довшою і нижчою за «п’ятірку». Так, довжина моделі СХ-4 становить 4633 мм, ширина – 1840 мм і висота – 1530 мм. Колісна база дорівнює 2700 мм, як і у СХ-5.

Кросовер отримав два бензинових двигуни сімейства SkyActiv – робочим об’ємом 2,0 і 2,5 л. Потужність першого становить 158 к.с., максимальний крутильний момент 202 нм, а другого – 192 к.с. і 252 Нм. Із двигунами агрегатується автоматична, 6-ступінчаста коробка передач. Потужніший варіант також буде доступним із системою повного приводу i-ACTIV AWD, що підключається. Із цікавих рішень також варто відзначити систему рекуперації кінетичної енергії під час гальмування i-ELOOP, яка живить електричні системи автомобіля.

Кросовер Mazda СХ-4 було презентовано в Пекіні не просто так – продаж машини заплановано поки що тільки на китайському ринку. Хоча не виключено, що автомобіль може з’явиться в шоу-румах європейських дилерів.