X

Porsche 911 RSR успішно проходить тест-драйви

Розробку нового 911 RSR, який створено на базі сьомого покоління 911 (991), практично завершено.

На треку у Себрінгу (Флорида, США) спортивний автомобіль класу GTE з Вайзаху пройшов у четвер черговий успішний тест. Наступника Porsche 911 GT3 RSR вестиме до перемоги в «24 годинах Ле-Мана» та чемпіонаті світу з перегонів на витривалість (WEC) заводська команда Porsche AG Team Mantley. Автомобіль дебютує 14 квітня у Сільверстоуні у перегонах, які відкривають сезон WEC.

На Себрінгу за кермом 911 RSR побували Річард Літц (Австрія) та Патрік Піле (Франція). Літц змагатиметься у чемпіонаті світу з перегонів на витривалість разом з Марком Лібом (Німеччина) за кермом 911 RSR зі стартовим номером 92. Патрик Піле об’єднає свої зусилля в боротьбі за перемогу з Йоргом Бергмайстером (Німеччина) – їхній екіпаж має номер 91. На перегонах у Сільверстоуні та Спа, а також у Ле-Мані команди підсилять заводські пілоти Ромен Дюма (Франція, №92) та Тімо Бернхард (Німеччина, №91).

«Ми на разі задоволені тим, як проходять тести», – коментує Хартмут Крістен, керівник Porsche Motorsport. – «Наша мета – добре підготуватися до викликів, яких чимало у класі GTE в Ле-Мані та WEC. Трек у Себрінгу чудово підходить для того, щоб вимогливо випробувати автомобіль. Саме тому тест у Себрінгу – це фактично репетиція перед найскладнішими перегонами сезону «24 години Ле-Мана». До того, як сезон розпочнеться у Сільверстоуні, ми проведемо фінальні тести на інших треках, щоб остаточно переконатися в повній готовності наших 911 RSR до участі в чемпіонаті світу з перегонів на витривалість».