X

Новый спорткар Skoda показали на эффектных снимках

Спорткар выглядит невероятно футуристично и вполне мог бы стать украшением модельной линейки чешского производителя

Skoda є одним з найстаріших світових автовиробників. За свою 126-річну історію чеська компанія випустила безліч моделей автомобілів. Одні з них стали бестселерами марки, а інші — були незаслужено забуті. Серед останніх — спорткар 110 Super Sport, представлений на Брюссельському автосалоні в 1972 році.

Автомобіль для того часу мав нестандартний вигляд. Він отримав кутасту конструкцію кузова, похилу лінію даху, великі колеса з багатоспицевим дизайном і масивне антикрило. Також увагу привертало шість фар і шістнадцять задніх ліхтарів. У рух машину приводив 1,1-літровий двигун потужністю понад 70 к.с., якому пізніше збільшили віддачу до 100 к.с. Він міг розвивати максимальну швидкість до 211 км/год. При цьому вага машини становила лише 900 кг.

Незважаючи на такі показники, поставити спорткар на конвеєр компанії не вдалося. Єдиною значущою подією для моделі стала участь у фільмі “Ферат Вампір” 1981 року, для якої її переробили, надавши агресивнішого вигляду. Саме ця машина і надихнула французького дизайнера Батіста де Брюг’є на створення чергового рендера. Він отримав назву Skoda Vampire Mobile.

Читайте также:
Электрический Ford Mustang Mach-E мог выглядеть совсем иначе: первый рендер

Модель має неймовірно футуристичний вигляд, при цьому в ній чітко проглядаються риси 110 Super Sport. Спорткар отримав присадкуватий кузов з безліччю кутів, граней і виштамповок. У концепцію прекрасно вписалися тонкі світлодіодні фари, велике антикрило і аеродинамічні колеса. Шкода, що це тільки рендер, а не концепт, у якого був би хоч мінімальний, але шанс увійти в серію.