X

Огляд криптовалюти Chainlink: що потрібно знати

Chainlink є проектом, який вирішує проблему поставки даних із зовнішнього світу на смарт-контракти. У проекту є власна криптовалюта LINK – токен, що відноситься до стандарту ERC-667 (додаток до Ethereum ERC-20)

Chainlink є проектом, який вирішує проблему поставки даних із зовнішнього світу на смарт-контракти. Завдяки розширеним інструментам платформи можна бути впевненими у достовірності відомостей, які система використовує для виконання різнопланових задач. У проекту є власна криптовалюта LINK – токен, що відноситься до стандарту ERC-667 (додаток до Ethereum ERC-20).

Монета платформи застосовується для оплати постачання даних у мережі проекту. Цим викликана зацікавленість власників ноду у наданні якісної інформації. Чим вища ефективність роботи, тим краща буде репутація. Відповідно, це відкриває більше можливостей для збільшення доходу.

Як і де купити криптовалюту

Від Chainlink криптовалюта доступна не тільки через участь у ролі оракула або оператора вузла. Придбати токени можна і на багатьох відомих криптовалютних біржах. Надійні сервіси для покупки монет: WhiteBIT, Binance, Coinbase та Huobi. Перший варіант примітний високою ліквідністю, великою кількістю торгових пар та низькими комісіями. Для поповнення рахунку можна використовувати крипту, стейблкоіни чи фіатні гроші. Для придбання підійдуть картки Visa/Mastercard.

Якщо вас зацікавив LINK токен, то для покупки потрібно виконати декілька простих дій:

  • Створення облікового запису на платформі.
  • Внесення коштів на рахунок.
  • Придбання токена через відповідну валютну пару.
  • Завершення процедури та надсилання активу на зберігання в гаманець.

Підійдуть будь-які криптовалютні гаманці, які підтримують токени Ethereum та ERC-20. З документації ICO випливає, що 35% загального обсягу монет піде на підтримку працездатності операторів вузлів та стимулювання екосистеми. Ще 35% розпродано на ICO. Частина, що залишилася, в 30% потрібна для розвитку екосистеми.

Що говорять експерти про криптовалюту LINK

Проект Chainlink вже міцно закріпився на крипторинку. Платформа на практиці продемонструвала свою ефективність та зайняла власну нішу серед цифрових активів. Проаналізувавши ситуацію та правильно обравши момент для входу, ви зможете добре заробити на інвестиціях у токен LINK. Експертні прогнози різняться між собою. Однак це не скасовує перспективності проекту. Це викликано професійною командою розробників, зростаючим списком партнерських відносин, унікальністю самої технології. Саме цьому рекомендується додати токен до свого портфелю.