X

Особливості перевезення верстатів

Що важливо при перевезенні верстатів та промислового обладнання? Дуже важливо з самого початку з особливою ретельністю підійти до цього питання і правильно вибрати такелажну компанію. Сам переїзд вимагає акуратності і особливої уваги з дотриманням всіх правил техніки безпеки. Також необхідно заздалегідь правильно оформити всі документи для транспортування великогабаритного устатковання.

Перед перевезенням верстату необхідно виконати роботи по його демонтажу. Гранично важливо виконати все акуратно, щоб не пошкодити чутливі елементи устаткування. Складність демонтажу іноді полягає в тому, що існують верстати, вбудовані приямки або обмежені простори цеху. Виймати верстат необхідно так, щоб не пошкодити ні фасад будівлі, ні сам верстат. А це – робота для профі з наявністю спеціальної ліцензії та такелажного, транспортного обладнання і тд.

Наприклад, при необхідності підйому на невелику висоту використовуються гідравлічні візки. Якщо потрібно встановити або демонтувати обладнання на другому і вище поверхах, використовується спеціальна техніка. Однією з найкращих такелажних компаній в Україні є компанія “Укртакелаж”, яку ви можете знайти в мережі за посиланням https://ukrtakelage.com

Перевезення верстатів – це транспортування великогабаритних, важких вантажів. В даний час, завдяки сучасним технічним засобам такелажу, обмеження по вазі вантажу, що перевозиться відсутні. При перевезенні обов’язково враховуються розміри і вагу устатковання, тому що на основі цих даних і маршруту транспортування вибирається спеціальне обладнання для такелажу – професійні колісні візки, фіксатори, ремені і т.д. Правильно підібране обладнання дозволяє не зіпсувати зовнішній вигляд обладнання, підлог і запобігти фізичні травми працівників.

Найчастіше верстати піднімають за допомогою домкратів, але в деяких випадках використовуються спеціальні крани, які переносять найважчі деталі, завчасно закріплені тросами до платформи, через вікно. Якщо транспортування верстату здійснюється в важкодоступне місце, використовуються візки з м’якими колесами, щоб уникнути деформації підлогового покриття.

Для того, щоб перевезення обладнання пройшло більш оперативно, слід заздалегідь повідомити співробітникам такелажної компанії про ймовірні труднощі, з якими вони можуть зіткнутися при роботі. До таких можна віднести, наприклад, вузький дверний, віконний отвіри, круті сходи і т.д.

Вартість такелажних робіт в більшості випадків залежить від їх ваги і місцезнаходження обладнання.