X

Red Line: гоночні оливи для цивільних авто

Всі бренди мастильних матеріалів, які на слуху в широких колах автомобілістів, призначені для звичайних масових машин. Проте є унікальні марки, чиї оливи заливають у двигуни гоночних болідів – але ж знають про них лише гонщики та механіки команд. Між тим, унікальні професійні мастила Red Line Oil годяться і для цивільних авто.

Чому гоночним автомобілям – ралійним, кросовим, кільцевим, драговим та дрифтовим – потрібна особлива олива? Тому, що умови експлуатації у них особливі. Адже гоночний мотор, незвичайний сам по собі, подовгу працює в режимах, які конструктори пересічних сімейних авто вважають або піковими, або геть позамежними. Це високі оберти, перепади навантажень, жорсткі температурні умови. Власне, тут вже йдеться про екстремальні кондиції для усіх мастил та робочих рідин: трансмісійної оливи, антифризу, гальмівної рідини. Що і пропонує Red Line Oil у своїх продуктових лінійках.

У чому відмінності від інших

Навіть зовнішній вигляд продукції Red Line говорить про те, що це непересічний продукт. Тара має американську специфіку: найменша пляшка – 0,946 л (1 кварта), популярні в Україні каністри мають не звичні 4 л, а 3,785 л (галон), а оливу лінійки Professional найчастіше купують у тарі 4,73 л (5 кварт). Для стайні гоночної команди є і більш містка тара, але головне таки – у її змісті.

Це оливи, у складі яких немає місця компромісам – все підпорядковано захисту двигуна за будь-яких умов роботи. Ще одна особливість мастил Red Line – великий запас ресурсу властивостей. Тобто як би ні навантажував водій свій двигун, він завжди може бути впевненим, що олива захищатиме пари тертя у ньому аж до планової заміни на черговому ТО.

Звідки такий набір якостей? Red Line має власну базову оливу, яка відразу готується для експлуатації в умовах перегонів. На відміну від інших, “цивільних” мастил, велика частина експлуатаційних властивостей “Ред лайнів” досягається саме за рахунок високоякісної бази, а не за рахунок численних присадок. В першу чергу йдеться про стабільні показники в’язкості і міцність захисної плівки, яка створюється на деталях.

Red Line Oil: що за бренд

Американська Компанія Red Line Oil від свого заснування у 1979 році спеціалізується на виробництві синтетичних мастильних матеріалів для автомобільних гонок, для мотоспорту, а також – для водного транспорту та авіації. Такі оливи у світі автоекспертів називають професійними.

Оливи Red Line виготовляються на власних виробничих потужностях – велетенських заводах, розташованих безпосередньо у Сполучних Штатах. Там же вони проектуються і випробовуються.

Red Line Race

Перш за все, в асортименті Red Line – безкомпромісні гоночні оливи лінійки Race – з надзвичайно великими захисними властивостями, які витримують будь-які робочі температури та навантаження. Їх використовують безпосередньо у двигунах машин, які виходять на старт професійних змагань. Показово, що для звичайних поїздок ці продукти не годяться – щоб воно бездоганно захищало мотор, мастило треба заміняти буквально через кілька гонок.

High Performance

Більш затребувана лінійка – High Performance. Кожен сорт цієї групи створений на основі відповідного за в’язкістю сорту групи Race, але з поліпшенням “цивільних” експлуатаційних характеристик. Ці оливи можна використовувати не від гонки до гонки, а від одного планового ТО до іншого, як звичні цивільні мастила.

Мастила High Performance обирають для серійних автомобілів, але у максимально заряджених комплектаціях. Його покупці – власники машин типу Golf R та GTI, BMW 128ti або чогось менш гаряченького, але не менш амбіційного, як, скажімо, Ford Focus ST, Mini John Cooper Works або Seat Leon Cupra.

Найголовніше, що завдяки використанню естерової бази цей продукт вийшов унікальним: у High Performance висока текучість, властива для будь-якої “синтетики”, але при тому він створює надзвичайно міцну і товсту захисну плівку.

Тому оливи High Performance однозначно обирають і власники по-дорослому тюнінгованих машин – як кажуть тюнери, “на стейджах”. Тобто – з форсованими і перечипованими двигунами, в яких встановлені високопродуктивні паливні насоси і форсунки, “розточений” впуск, турбіни з крильчатками збільшеного діаметру тощо.

Professional

Більш демократична група олив Professional, які мають сертифікати від провідних виробників преміальних автомобілів: WAG, Porsche, BMW. Рівень продуктів High Performance такий, що автовиробники дозволяють застосовувати їх у нових автомобілях без втрати гарантії.

Формула цих олив повністю синтетична, вони стійкі до окислення і не утворюють шлами, які забруднюють двигун і прискорюють його знос. Щоб знизити витрату мастила і продовжити його строк служби, конструктори врахували навіть випари і знизили летючість оливи.

Red Line в Україні

В нашій країні ексклюзивний дистриб’ютор американського бренду – компанія ATOMIC-SHOP. Через свій шоу-рум на вул. Набережно-Луговій, 29 що у столиці та власний інтернет-магазин www.atomic-shop.ua компанія реалізує не лише всю гаму продукції  Red Line Oil.

В номенклатурі також товари для автоспорту, функціонального тюнінгу, моторних видів спорту та для ремонту гоночних авто. Філії “ATOMIC-SHOP” працюють також у Німеччині на Нюрбургринзі та Арабських Еміратах.

Серед клієнтів українського дистриб’ютора – як юридичні особи у вигляді спортивних команд, так і приватні власники заряджених автомобілів, які звикли експлуатувати їх “на всі гроші”, на максимальних режимах.