X

11 липня 1923 року виготовлено 8-миллионный Ford-T

Найдешевша відкрита двомісна версія коштувала 825 доларів, а найдорожча – рівно тисячу.

11 липня 1923 року виготовлено 8-мільйонний Ford-T. Ще у 1908 році Форд дійшов висновку, що продати десять недорогих авто десяти покупцям простіше, ніж одне дорожче – одному багатому клієнту. Та й на момент свого дебюту Ford T був не надто дешевим в Амеpиці автомобілем: найдешевша відкрита двомісна версія коштувала 825 доларів, а найдорожча – рівно тисячу.

Але в 1913 році, коли її виробництво стало по-справжньому масовим, ціни почали знижуватися, досягнувши до 1924 року рекордно низьких цифр – від 265 до 295 доларів.

Згідно з даними статистики, річний прибуток кваліфікованого американського робітника складав тоді 1293 долари, тому ціна на новенький Ford була доступною. А якщо цей робітник працював на заводах Фоpда, йому давали і розстрочку, і пільги, і взагалі машина коштувала відчутно дешевше, тому що її купували безпосередньо у виробника.

Тому не дивно, що Ford T розкуповувався американцями наче гарячи пиріжки. Так що вже влітку 1923 року з конвеєра зійшов 8-мільйонний Ford.  Чи варто говорити, що це була модель T.