X

Антимонопольний комітет досліджує вартість дизельного пального

Регіональні відділення комітету детально аналізуватимуть встановлену операторами вартість дизпального.

Органи Антимонопольного комітету України перевіряють діяльність операторів ринків дизельного пального. Відповідне доручення видав виконувач обов’язків керівника відомства Олександр Мельниченко. Зокрема, регіональні відділення комітету в усіх регіонах держави детально аналізуватимуть, наскільки обґрунтованою є встановлена операторами вартість дизпального. Адже занепокоєння викликає той факт, що останнім часом ціни на це пальне не лише суттєво зросли, але й перевищили ціни на високооктанові бензини.

Дана робота буде проведена впродовж місяця. У разі виявлення ознак змови або монопольних зловживань, органам Комітету доручено вживати невідкладних заходів. Рішення у справах щодо порушень, які матимуть серйозні негативні наслідки, прийматимуться в центральному апараті Комітету з метою застосування більш жорстких санкцій.

«В цьому питанні, так само як і з бензином, розслідування щодо якого наразі триває по всій країні, треба чітко відділити зерна від плевели. Тому я вимагаю, щоб кожен випадок було розкладено по полицях, і закликаю підприємців до співпраці з органами Антимонопольного комітету задля отримання об’єктивних висновків. Ми повинні чітко усвідомлювати, що якщо матиме місце будь-яка протидія, залучення правоохоронних органів до перевірок буде неминучим», – наголосив Олександр Мельниченко.