X

Чемпіонат України Ротакс Моджо Макс Челендж 2017 майже завершено

Шість етапів пройшли швидко і на разі ми лише чекаємо фінальних результатів по класам та визначення володарів квитків на Світовий Гранд Фінал, що відбудеться 4-11 листопада в Португалії.

А минулими вихідними ми мали змогу спостерігати за цікавою боротьбою у більшості класів.

В класі DD2 головними героями гонок стали всі пілоти класу. Ігор Ткачук в обох гонках впевнено лідирує і не залишає шансів своїм спортивним опонентам. За призові місця борються Сергій Осінний, Віталій Нельга, та Мороз Валерій, який скориставшись в першій гонці боротьбою Сергія та Віталія між собою, проходить останнього та фінішує третім. Але у фінальній гонці Віталій обходить Валерія та впритул наближається до Осінного Сергія, але обійти його Віталію все ж не вдається і він фінішує третім. Отже у підсумку Валерій Мороз займає четверте місце, а Каневський Дмитро – п’яте.

А призові місця розподілилися наступним чином: Ігор Ткачук (PROMARMATURA, Дніпро) – перше місце, Осінний Сергій (ОСА-картрейсинг, Кам’янське) – друге місце, Нельга Віталій (Картпром, Дніпро) – третє місце.

Небагато чисельний цього разу клас Майстер, гонки якого пройшли об’єднаними з класом DD2, виграє Євтехов Віталій, хоча і не без долі випадку – через зіткнення Подтергера Сергія та Носаченко Олександра, вони втратили багато часу на повернення в гонку.

Отже – Віталій Євтєхов (PROMARMATURA, Дніпро) перемагає, у Подтергера Сергія (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ) – друге місце, і у Носаченко Олександра (VRT, Київ) – третє.

У Юніорах героєм гонок стає Іванченко Владислав. Красько Георгій обидва рази впритул наближається до Влада, але обійти його Жорі не вдається і він фінішує другим. А третє місце виборює дебютантка класу – Дарія Мишко, яка у фіналі, на відміну від півфіналу, приїжджає третьою, вигравши позицію у боротьбі з Рябошапкою Антоном.

Отже, у підсумку: перемагає Влад Іванченко (Кононець-моторспорт, Київ), Красько Георгій (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ) – друге місце, Мишко Дарія (СТК Лтава, Полтава) – третє місце.

У класі Micro пілоти, як завжди, не надають можливості батькам та тренерам спокійно спостерігати за гонками. Цього разу «порушувачами спокою» стають Дмитро Коржавін та Янніс Андрос, які в обох гонках ведуть боротьбу за перемогу в етапі. До моменту помилки в півфіналі, Дмитро довгий час знаходиться на відстані атаки. А у фіналі, після рестарту, чудово повертається в боротьбу і, навіть, обходить Янніса, але Янніс ніяк з цим не погоджується і продовжує атакувати. Нельга Ярослав у півфіналі фінішує другим, і як би не схід у фінальній гонці, очевидно розташування пілотів на подіуму могло стати трохи іншим.

У підсумку Янніс Андрос (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ)  обидва рази приїжджає першим і перемагає у фінальному етапі, друге місце у Дмитра Коржавіна (ОСА-картрейсинг, Кам’янське), і третє – у Антона Мороза (Dnipro Kart, Кам’янське).

У класі Mini призові місця розподілилися наступним чином – перемагає Олександр Партишев (Borsch Racing, Київ), друге місце займає Іван Іваном (Dnipro Kart, Кам’янське), і третє – Данііл Кукурузов (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ).

У Сеньорах лідером класу цього разу став Денис Чернишов, який обидва рази фінішує першим не дивлячись на постійний пресинг з боку Богдана Волинця. В такій рівній боротьбі, ціна однієї, навіть невеличкої, помилки може коштувати перемоги. Декілька разів, здавалося, що Богдан ось-ось випередить Дениса, але Чернишов впевнено проводить гонку і хоча часом помиляється, очевидно робить це рідше за свого переслідувача, що у підсумку і надає йому невелику, але таку важливу перевагу.

Такою ж концентрованою та насиченою стала боротьба за третє місце на подіумі між однокомандниками Богданом Лейченко та Єгором Лушкиним, яку у підсумку виграє Єгор.

Андрій Філенко обидва рази фінішує п’ятим, а Олександр Носаченко – шостим.

Отже переможець етапу – Денис Чернишов (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ), друге місце – Богдан Волинець (Borsch Racing, Київ), третє – Лушкин Єгор (PROMARMATURA, Дніпро).

Отже, чекаємо офіційного вручення квитків на Ротакс Гранд Фінал 2017 переможцям сезону в чотирьох класах, та бажаємо їм успіху у гонках з найкращими картингістами Світу!