X

Ford Mustang 4-й рік поспіль завойовує титул найпопулярнішого спортивного купе у світі

Компанія Ford святкує 55-ту річницю моделі Ford Mustang, яка в 2018 році стала найпопулярнішим спортивним купе світу

Паралельно зі святкуванням компанією Ford 55 ї річниці моделі Mustang ентузіасти в усьому світі відзначають отриманий автомобілем вчетверте поспіль титул найпопулярнішого спортивного купе року. У 2018 році Ford Mustang домінував у номінації найпопулярнішого спортивного купе в усьому світі — від Австралії до Перу. За даними IHS Markit обсяги продажів сягнули 113 066 одиниць.

2018 рік став не лише четвертим поспіль роком беззаперечного лідерства Mustang на глобальному ринку спортивних купе: на території США цей автомобіль також став найпопулярнішим у своєму сегменті, адже тут компанія Ford упродовж минулого року продала 75 842 автівки.

Читайте также:
Самый мощный Ford Mustang представили в Детройте

За перший квартал 2019 року компанія Ford продала в Європі 2300 автомобілів Mustang, що на понад 27% перевищує показники за аналогічний період минулого року.

«Коли 55 років тому компанія Ford випустила Mustang, ми зруйнували стереотипи, — заявив президент компанії Ford Джим Фарлі (Jim Farley), який відповідає за роботу на глобальних ринках збуту. — Ніщо не здатне подарувати вам таке відчуття свободи, вітру у волоссі та насолоди від кермування, як Mustang. Це справжня легенда. Гуркіт його V-подібної «вісімки» у весняний день ні з чим не сплутаєш. Тож зовсім не дивно, що цей автомобіль є найпопулярнішим спортивним купе у світі».

Читайте также:
В США выпустили 10-миллионный Ford Mustang

За даними компанії Ford щодо здійснення глобальних продажів у 2018 році, Ford Mustang продавався у 146 країнах. За період з 2015 року в усьому світі було реалізовано понад 500 000 автомобілів Mustang шостого покоління (зокрема в Європі — 45 000 автомобілів). Крім того, завдячуючи, серед іншого, виходу нового Mustang Bullitt, частка моделі у своєму сегменті на світовому ринку зросла на піввідсотка та сягнула 15,4%.