X

Корпорация “УкрАвто” заявила о выходе из состава Всеукраинской ассоциации автоимпортеров и дилеров

Из ВААИДа вышли также входящие в состав "УкрАвто" компании „Автокапитал” (Генеральное представительство DaimlerChrysler AG в Украине), „Автосаммит” (официальный диллер Toyota), „Ниссан-Украина”. Ниже приводим текст заявления корпорации без изменений:

Українська Автомобільна Корпорація та підприємства у її складі оголосили про вихід із Всеукраїнської Асоціації автоімпортерів та дилерів


Минулого тижня Українська Автомобільна Корпорація (УкрАВТО) подала заяву про свій вихід зі складу Всеукраїнської Асоціації автоімпортерів та дилерів. Заяву підписано також афільованими підприємствами, що входять до складу Корпорації – компаніями „Автокапітал” (Генеральне представництво Даймлер Крайслер АГ в Україні), „Автосамміт” (офіційний дилер Тойота), „Ніссан-Україна”.


Вихід із Асоціації Корпорація „УкрАВТО” обґрунтувала принциповою розбіжністю з курсом та принципами, якими керуються нинішнє керівництво Асоціації автоімпортерів та дилерів та деякі її члени. Останнє випливає з вкрай некоректних заяв, що їх останнім часом робить керівництво Асоціації, зокрема в адресу вітчизняних автовиробників.


Крім того, в заявах, що оприлюднюються, представники Асоціації дозволяють відкриту спекуляцію фактами та цифрами обсягів інвестицій, проводячи некоректні підрахунки, в тому числі кількості працівників, що зайняті в галузі імпорту автомобілів, враховуючи при цьому робітників вітчизняного автомобілебудування. Крім того, Асоціація часто представляє себе як об’єднання імпортерів та виробників, що прямо не відповідає дійсності.


Асоціація автоімпортерів та дилерів, однією з головних задекларованих цілей своєї діяльності заявляючи боротьбу з тіньовими схемами ввезення автомобілів на територію країни, практично працює лише на зниження митних ставок.
Така неефективна робота та лобіювання не задекларованих цілей, а інтересів керівництва та окремих членів Асоціації, дискримінує інших її учасників, у тому числі безпосередньо виробників вітчизняних автомобілів. Яскравим прикладом слугує активна підтримка закону, який нівелював всі досягнення минулих років, спрямованих на розвиток вітчизняного виробництва та впровадження цивілізованого механізму ввезення імпортних автомобілів на територію України.



Довідка. Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів є суспільною організацією та до останнього часу об’єднувала 56 легальних імпортерів та дилерів провідних світових автовиробників.