X

«ОККО»: «+41» з кожних 100 літрів?

Кожного дня ти кудись їдеш, і кожна хвилина, як і кожен кілометр, має значення.

Тобі чомусь важливо обігнати будь-яке авто, навіть розуміючи, що в міській пробці ти далі, ніж на 10 метрів, від нього не відірвешся. А ці «шумахери», які тричі перевіряють наявність жовтого, сумлінно чекають зеленого, гонорово заводять машину, піднімають погляд над капотом і повільно рушають у 100-метровий слалом до наступного світлофора… Звичайно, у пробці гасимо двигун – ніби переживаємо за чистоту повітря і зелену планету, а насправді гріємо душу заощадженим грамом бензину. Ми такі: нам важливо знати, що кожна частинка нашого оточення так чи інакше працює на нас, для нас і заради нашого успіху…

Зупинити землю?
Цікаво для себе одного дня зауважити, що є речі у житті, які залишаються незмінними, щоб ти не робив. Наприклад, дорога до роботи – в середньому 12 кілометрів, як не крути. Місячний бюджет на пальне – десь 1000 гривень. В бак влазить 50 літрів бензину навіть, якщо АЗС побудували під веселим кутом до горизонту… Але навіть в оточенні таких незмінних умов ми шукаємо для себе чогось кращого, сподіваючись, що це дасть нам масу переваг. Час поговорити про пальне, бо як не дивно, та від нього залежить більше, ніж ви думаєте.
Яке пальне заливати в бак свого авто? Це питання важке, бо рекламуються усі, а бюджет в кишені один, і відповідальність лягає лише на ваші плечі, бо вибір робите ви самі.

Маленькі, але по 3, чи великі, але по 5
Бензин беремо якісний – звичайно за відчуттям і звуком вихлопної. Ні, краще не дорогий, і все одно де – кругом він однаковий. А можна ще вибирати під колір автівки – є вже у нас в продажу і зелений, і червоний. Хто знає, може і фіолетовий скоро з'явиться?…  

А якщо серйозно, то аргументів і трюків у рекламщиків багато, а автомобіль у вас один. Тому пропоную наступну логіку у виборі: пальне покликане, щоб машина як мінімум їхала, а чим довше їде – тим кращий бензин, бо горить він ефективніше і віддача від нього ліпша. І якщо цей принцип працює, як на малій дистанції, так і в довгостроковій перспективі, тоді міцно тримайтесь свого вибору, бо він правильний. Це означає, що пальне, яке заливаєте – не стероїди для вашого авто, і за рік ви не викинете двигун на смітник.
Якщо зважити всі «за» і «протии», то ціна просто відходить на другий план, бо скупий платить двічі. Щоб переконатися у справжній якості пального, треба наїздити добру 1000 км, а щоб було ще й з чим порівнювати… так можна довго кататись від однієї АЗС до іншої, поки авто не відкине колеса.

Дослідження врятують світ
«ОККО» – перша компанія на нашому ринку, що здогадалась перевірити все експериментально, дослідити й виміряти питання якості у кілометрах. Бо ми ж для цього й купуємо пальне, щоб їздити ненькою-Україною, долати відстані. Насправді важливі кілометри, а не літри. Ви помічали, що коли продається автомобіль, то зазначають лише пробіг, а про кількість спалених літрів та їхню якість не дуже прийнято повідомляти (хоча ця характеристика напряму би вказувала на стан паливної системи)?  

Отже, мережа АЗК «ОККО» разом з Інститутом споживчих експертиз провела експериментальні дослідження, щоб порівняти звичайний бензин українського виробництва з бензинами А-95 ЄВРО та Pulls-95 на предмет різниці у пробігу. Результати були не такі вже й вражаючі: 35 і 41 додаткових кілометрів відповідно на кожні 100 літрів у порівнянні з вітчизняним бензином. Лише 41 кілометр, або 3,5 % економії – здається, що це майже нічого.

А «41» – це скільки?
Проїжджати додатково 41 кілометр з кожних 100 літрів – це зовсім не багато… Ну вийде, що додаткові кілометри дозволять тобі з'їздити двічі в місяць на дачу, чи там… на рибалку. І що тут такого, що ця невелика відстань дає можливість кожного ранку завозити дітей в садок і об'їжджати пробку? Чи, що за рік набігає додаткова відстань розміром у подорож до моря. Так, нічого такого… просто це зручно. Зручно, коли кожен літр пального є максимально ефективним і працює на тебе… Зручно, коли при сталому бюджеті ти можеш отримати більше, а твоє авто побачить у себе за кермом твоїх внуків 🙂

І одного дня твою машину поставлять після повної реставрації кузова в музей, а охоронець буде прицмокувати, що тепер таких моторів не роблять і що на ній ще можна «позажигати».
Наскільки ж ми насправді розширили можливості клієнтів АЗК «ОККО», можна побачити, лише підрахувавши додаткові кілометри, виходячи з власного споживання. Для прикладу, якщо заливати Pulls-95, то при середньому пробігу в 30000 км/рік, можна додатково наїздити 984 км, а це вже немала відстань і над нею варто задуматись.

Які стандарти – такий бензин
Експериментувати саме з А95 Євро та Пульс 95 вирішили не випадково. Річ в тім, що походження цих бензинів виключно європейське і відповідають вони екологічному стандарту ЄВРО-5. Повірте, кращого пального на Укріїні ніхто не запропонує. Те ж саме підтверджує відповідність бензину новому українському стандарту ДСТУ 4839:2007 «Бензини автомобільні підвищеної якості». Стабільне постачання лише з європейських заводів Orlen (польща) та Orlen Lietuva (Литва, колишній завод Mazeiku Nafta) вселяє впевненість в завтрашньому дні вашого автомобіля.

«ОККО» – отримай більше
Машина відгукується на ніжне натискання газу і слухняно біжить вперед. Ти нарешті вибрав правильну музику, під яку з насолодою постукуєш лодонями по керму. Пропускаєш пішохода, і всміхаєшся в слід водію «нахабі», який чкурнув, негарно обігнавши ряд автомобілів, й зупинився на червоному світлі. Ти спокійний, бо знаєш, що проїдеш більше…