X

Volvo Cars і Autoliv створюють спільне підприємство для розробки транспортних засобів із автопілотом

Преміальний автовиробник Volvo і світовий лідер в області автомобільних систем безпеки Autoliv Inc підписали протокол про наміри. Згідно з документом компанії створюють нове спільне підприємство для розробки програмного забезпечення наступного покоління для систем автономного управління.

Штаб‐квартиру нової компанії планується розмістити в Гетеборзі (Швеція). Спочатку штат нового підприємства складе близько 200 чоловік, а в середньостроковій перспективі він буде збільшений до 600 фахівців і більше. Очікується, що спільне підприємство приступить до роботи на початку 2017 року.

СП стане новим гравцем на швидко зростаючому глобальному ринку програмних продуктів для систем автономного керування автомобілями. Крім того компанія стане першим на ринку спільним проектом преміального автовиробника і постачальника «номер 1», який створений для розробки передових систем допомоги водієві (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS) і технологій автономного управління (Autonomous Driving, AD).

Нова компанія, назву якої буде оголошено пізніше, буде займатися розробкою технологій ADAS і AD з метою інтеграції в автомобілі Volvo. Autoliv отримає ексклюзивні права на продаж цих технологій всім іншим автовиробникам в світі, причому доходи від цих продажів будуть отримувати обидві компанії.

Спільне підприємство дозволить об’єднати двох глобальних лідерів у сфері автомобільної безпеки. Спільна розробка технологій ADAS і AD сприятиме підвищенню безпеки дорожнього руху, а також прискоренню розробки і виведенню на ринок автомобілів з повністю автономними системами управління.

Volvo Cars має репутацію постачальника найбезпечніших автомобілів у світі: в 1959 році компанія представила світу триточковий ремінь безпеки, і до цього дня в Volvo Cars не припиняються роботи зі створення і впровадження найбільш передових у світі активних і пасивних систем безпеки. Також концерн реалізує стратегію, згідно з якою до 2020 року в нових автомобілях Volvo люди не повинні отримувати серйозні травми або гинути.

Autoliv – провідний у світі постачальник систем безпеки для автовиробників. Більше 60 років компанія розробляє і впроваджує технології активної і пасивної безпеки.

«Об’єднавши наші технології і ресурси, ми зможемо створити світового лідера в області розробки програмного забезпечення для систем автономного управління. Це означає, що ми зможемо швидше впроваджувати такі потрібні і очікувані нашими клієнтами технології», – каже Хокан Самуельсон (Håkan Samuelsson), президент і генеральний директор Volvo Cars.

«У світі не знайдуться дві інші компанії, які могли б заявити, що вони зробили більше для безпеки в автомобільній галузі, ніж Autoliv і Volvo. Нове підприємство підтверджує, що автономне управління – це наступний крок на шляху вдосконалення безпеки дорожнього руху», – упевнений Ян Карлсон (Jan Carlson), голова правління, генеральний директор і президент Autoliv.

Autoliv і Volvo Cars ліцензують і передадуть права на інтелектуальну власність для розроблених технологій ADAS своєму спільному підприємству. Це стане фундаментом для розробки нових технологій ADAS і AD. За прогнозами перші системи допомоги водієві (ADAS) будуть впроваджені вже до 2019 року, а технології автономного управління (AD) – до 2021 року.

Autoliv буде ексклюзивним постачальником і дистриб’ютором для третіх сторін по всьому спектру продуктів, розроблених новим СП. Виняток складе Volvo Cars, яка буде отримувати нові технології безпосередньо у спільного підприємства. Керівництво нової компанії буде сформовано із співробітників Autoliv і Volvo Cars.

Генеральним директором нового спільного підприємства буде призначений Денніс Нобеліус (Dennis Nobelius), керуючий директор Volvo Switzerland і колишній віце‐президент Volvo Cars, відповідальний за розробку моделей 90‐ї серії.