X

Volvo Cars відзначає ювілей системи повного приводу (AWD)

Volvo Cars, преміальний автовиробник, святкує 20-річний ювілей механічної системи повного приводу (AWD), і випробовує свої найбільш витривалі автомобілі на крижаних озерах навколо північного шведського гірськолижного курорту Оре.

Шведський автовиробник проводить зимовий тест-драйв, демонструючи можливості механічної та нової, електричної системи повного приводу (AWD) на автомобілях, які готові до будь-яких доріг та погодних умов – XC90, V90 Cross Country та V40 Cross Country.

“Автомобілі Volvo добре відомі за те, що ми називаємо “framkomlighet” шведською мовою – це здатність дістатись куди завгодно, незалежно від погодних умов. Це важлива частина нашої спадщини та чітке відображення того, хто ми і звідки ми прийшли. Із додаванням електричної системи повного приводу до наших бестселерів, ми впевнено закріпили свої позиції у цьому важливому сегменті,” сказав Хенрік Грін, Старший віце-президент з питань досліджень та розробок Volvo Cars.

Покращення технологій системи AWD означає кращу керованість, стабільність та зчеплення, що в свою чергу забезпечує впевненість та комфорт за кермом, а також зниження витрат пального.

“Електрифікація додасть ще більше варіацій для системи AWD. Перші прояви вже можна побачити у нашому XC90 T8 Twin Engine, де електродвигун заднього приводу передає живлення на задні колеса. Як тільки ми перейдемо до повністю електричних автомобілів та застосування додатків для силових агрегатів, ми матимемо можливість контролювати кожний окремий двигун та колесо, враховуючи дорожні умови чи стиль керування,” сказав Хенрік Грін.

Так як технології системи повного приводу постійно вдосконалюються та підвищується ефективність, використання механічних систем поступово припиняється. З моменту представлення технології активації на вимогу, всі чотири колеса задіяні одночасно для миттєвої передачі крутного моменту на задню вісь при необхідності. Фактичний крутний момент постійно контролюється задля забезпечення кращої керованості, стабільності на зчеплення на будь-якій поверхні. Поточна механічна система повного приводу від Volvo Cars має модульну структуру та використовується у всіх моделях Volvo.

“Ми розуміємо потреби наших клієнтів. Ми розуміємо їх бажання мати гнучку систему повного приводу, яка автоматично та швидко адаптується до змін дорожніх та погодних умов. Система AWD є також складовою безпеки, так як впливає на динаміку автомобіля. Ми прагнемо забезпечити впевнений, збалансований та приємний досвід управління нашими авто, який дарує відчуття повного контролю,” додав Хенрік Грін.

Повнопривідні версії автомобілів 90-ї серії складають більше 50% замовлень шведського автовиробника. Більше 40% всього модельного ряду Volvo складають авто із повним приводом.