X

Toyota Corolla: претендент на звання Автомобіль Року в Україні 2020

Модель Corolla займає в пантеоні Toyota особливе місце. Виробництво першого покоління стартувало в 1966 році, а в 1997-му Toyota Corolla стала найбільш продаваним в світі легковим автомобілем. На сьогодні продано вже понад 46 мільйонів Corolla в більш ніж 150 країнах Світу.

Нова Corolla збудована на глобальній платформі Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C. На цій платформі також збудовані моделі Toyota C-HR, Prius та Lexus UX.

Нинішня дванадцята за рахунком генерація отримала три варіанти кузова – 5-дверний хетчбек, універсал і седан. Причому, хетчбеку повернули ім’я Corolla замість колишнього Auris. В Україні наразі пропонується авто з кузовом седан.

Цікаво, що саме седан Corolla має індивідуальний дизайн, що відрізняє його від хетчбеку та універсалу за оформленням передньої та задньої частини. Седан зробили більш стриманим та навіть солідним. Причину такого рішення пояснив Ясуші Уеда, головний інженер нової Corolla: «На основі досліджень клієнтів, які ми проводили на початку проекту, було зрозуміло, що замовники Hatchback і Touring Sports дуже прагнуть мати динамічний вигляд транспортного засобу, тоді як власники седанів, як правило, віддають перевагу автомобілю з більш престижним виглядом».

Ще однією особливістю нового покоління Corolla є лінійка двигунів. Говорячи про мотори, варто відзначити, що в компанії роблять велику ставку на гібридні силові агрегати, які займають значну частку ринку в загальних продажах Toyota. За 20 років продажів Toyota продала вже понад 12 мільйонів авто з гібридними силовими агрегатами. Для седану Corolla гібридна версія пропонується вперше.

Для Corolla пропонується гібридна система, що складається з бензинового двигуна 1,8 л, що працює за циклом Аткінсона, та електромотора (72 к.с. та 163 Нм). Сумарна потужність гібрида складає 122 к.с. Зважаючи на те, що за дослідженнями Тойота зазвичай власник Corolla Hybrid буде до 50% часу рухатись лише на електротязі. Це видно і за витратою палива. В місті Corolla Hybrid витрачає лише 3,8 літри бензину на 100 км.

Але у шанувальників традиційних ДВЗ немає приводу для занепокоєння – для Corolla пропонується 1,6-літровий мотор атмосферний мотор потужністю 132 к.с.

Якщо Corolla Hybrid пропонується лише з автоматичною коробкою передач (варіатор), то для версії 1,6 л доступна механічна КП, або варіатор.

В акції «Автомобіль року в Україні 2020» модель Toyota Corolla бере участь в номінації “Компактний клас” та є претендентом на звання “Легковий автомобіль року 2020”. Голосуйте за Toyota Corolla.

 

Генеральний партнерСтраховий партнерФінансовий партнерЮридичний  партнерОфіційний партнер

Медіа партнеры