X

В Україні показали кросовер Maserati Grecale, що розганяється до 285 км/годину

В Україні зʼявився ще один преміальний кросовер. Компанія ТОВ «ГРАНД АВТОМОТІВ УКРАЇНА», що є офіційним дистриб’ютором Maserati в Україні, представила Maserati Grecale. Загальну інформацію про модель та ціни ми вже публікували в попередній новині. Скажімо тільки, що ця модель у лінійці марки займає місце на щабель нижче за Levante. Серед основних конкурентів на ринку в неї Porsche Macan, Range Rover Velar.

Зараз кілька слів про технічну складову моделі Maserati Grecale, яка отримала заводський індекс M182. Вона створена на платформі FCA Giorgio, яка стала основою для дуже і дуже різних авто. Найближчим співплатформеним родичем Grecale можна вважати Alfa Romeo Stelvio. Проте FCA Giorgio також лежить в основі седана Alfa Romeo Giulia, купе Maserati GranTurismo та навіть великого SUV Jeep Grand Cherokee.

Модель Maserati Grecale має класичне компонування з переднім повздовжнім розташуванням двигуна, за яким розташовані коробка передач та роздавальна коробка. Трансмісія тільки автоматична, а привод тільки повний.

Grecale робить ставку на прихильників класичного бензинового ДВЗ. 2,0-літрова версія, яка вочевидь буде найбільш розповсюдженою, має допоміжний електродвигун-генератор в системі мʼякого гібрида MHEV.

Двигуни внутрішнього згоряння – важлива частина образу спортивного авто. Звук роботи, гуркіт при наборі обертів та стрекотання на піку тяги – саме те, за що люблять спортивні авто. В цьому сенсі електромобілі, незважаючи на ефективність прискорення, не здатні наразі дарувати задоволення від самого звуку роботи двигуна, яким можна насолоджуватись навіть коли ти стоїш на перехресті, а не тільки коли мчиш трасою.

У випадку Grecale це особливо стосується 3,0-літрової версії V6 з кутом розвалу блоків 90 градусів та парою турбін. Адже цей двигун взяли в спортивного купе Maserati MC20, яка також незабаром зʼявиться на нашому ринку. Але для Grecale двигун трохи «заспокоїли» з 620 до 530 к.с. З таким мотором Grecale Trofeo прискорюється до 100 км/год лише за 3,8 секунди, а максимальна швидкість сягає 285 км/год. Погодьтесь, показники не зі світу кросоверів.

Нагадаємо, що вартість Grecale в Україні від 71 600 євро за 2,0-літровий Grecale GT. А от цінник топової модифікації на 530 к.с. починається від 117 000 євро. Незабаром поділимось з вами нашими враженнями від тест-драйву Grecale, який проведе autocentre.ua.