X

Весняне чищення паливної системи з новими присадками LIQUI MOLY

Нещодавно німецький виробник моторних олив, автохімії та автокосметики компанія LIQUI MOLY  представила нову лінійку паливних присадок. В нову лінійку входить три присадки: для бензинових і дизельних автомобілів, а також для авто, що експлуатуються на газу.

Відмінною рисою нової лінійки є чорний колір етикеток. Ті автомобілісти, хто знайомий з асортиментом присадок LIQUI MOLY, можуть подумати, що йдеться про лінійку Pro-Line, призначену для використання в умовах автосервісу. Але це не так.

Особливість нової лінійки в тому, що ефективність цих присадок помітно вища ніж у стандартних очищувачів палива LIQUI MOLY, при цьому використовувати нові присадки може кожен автомобіліст. Насправді це щось середнє за своїми характеристиками між звичайними присадками та їх версіями Pro-Line. Тобто, іншими словами, це засоби з посиленими властивостями, але при цьому безпечні для застосування у звичайних умовах.

Поява цих присадок LIQUI MOLY на ринку України у весняний сезон є дуже актуальною. Оскільки після зимової експлуатації автомобілів, паливна система часто потребує догляду. У холодну пору року різні вузли двигуна працюють у важких для них умовах через посилений контакт з вологою (конденсатом), через холод та інші зимові впливи навколишнього середовища. Контакт з вологою може викликати осередки корозії в паливній системі, а довгі прогріви двигуна в холодну пору року, та й робота на збагаченій суміші в принципі, призводять до підвищеного утворення відкладень усередині камери згоряння, на клапанах та паливних форсунках. У цій статті ми розповімо вам, як забезпечити надійну роботу паливної системи двигуна навіть після зими та підготувати свій двигун до літньої експлуатації за допомогою нових паливних присадок від LIQUI MOLY.

Для «внутрішнього» генерального чищення дизельної паливної системи в новій лінійці є очисник посиленої дії – Motorsystem reiniger Diesel. Він видаляє відкладення в системі впорскування та камері згоряння та запобігає їх повторному утворенню. Чисті двигуни споживають менше палива та скорочують викиди забруднюючих речовин в атмосферу. Дана присадка дбає про всі компоненти системи упорскування і запобігає заліпанню та заклиненню голок форсунок. Вона також збільшує цетанове число і таким чином покращує займистість дизельного палива. Motorsystemreiniger Diesel забезпечує плавну роботу двигуна та захищає всю паливну систему від корозії та зношування. Це призводить до відновлення вихідної продуктивності двигуна та зниження димності вихлопних газів.

Вітамінний заряд для бензинових двигунів – Motorsystemreiniger Benzin, так само має посилену дію. Видаляє відкладення на форсунках та впускних клапанах, свічках запалювання, в камері згоряння та запобігає їх повторному утворенню. Це виключає труднощі із запуском та нерівну роботу двигуна. Крім того, ця паливна присадка впливає на усі компоненти системи упорскування палива. Motorsystemreiniger Benzin захищає всю паливну систему від корозії та покращує реакцію дросельної заслінки та компресію. Таким чином, покращуються показники вихлопних газів та продуктивність двигуна. Звісно, за рахунок ефективного очищення, присадка також знижує і витрату пального.

 

Третя присадка розроблена спеціально для ефективного очищення та захисту бензинових двигунів, що працюють на зрідженому газі. Gasoline System Cleaner LPG забезпечує надійний захист паливної системи автомобіля при тривалій експлуатації на газі, видаляючи навіть найважчі відкладення в системі упорскування. Ця присадка запобігає несправностям в роботі системи упорскування, відновлює початкову продуктивність двигуна та знижує викиди шкідливих речовин, що у свою чергу знижує витрату палива. Вона також стабілізує паливо та захищає його від окислення та передчасного старіння, що особливо важливо саме при експлуатації на газі. Підходить для всіх бензинових двигунів, що працюють як на бензині, так і на зрідженому газі (LPG), і сумісна з будь-якими системами упорскування, включаючи як пряме впорскування, так і безпосереднє (розподілене).

Забруднення форсунок призводить до зниження потужності двигуна, що пов’язано із зменшенням витрати пального через канали форсунок. Це призводить до втрати керованості та збільшення викидів та витрати палива. Поступово утворюється все більше сажових залишків згоряння які ще сильніше забивають дрібні отвори форсунок. Через це можливе повне блокування форсунки. Саме для запобігання та вирішення цих проблем призначені нові паливні присадки від LIQUI MOLY. Насправді їх можна додавати в паливо будь-якої пори року. Та й застосовувати їх дуже просто, потрібно просто вилити вміст флакона у бак перед заправкою. Змішування відбувається автоматично. 300 мл флакона достатньо для 35-75 л. палива. Тобто одного флакона достатньо на паливний бак практично будь-якого легкового авто. За рахунок підвищеної ефективності застосовувати ці присадки для профілактики достатньо кожні 2000 км. пробігу.