X

Як програмне забезпечення заробляє гроші для власника СТО. Carbook – додатковий прибуток власника СТО

Дієвий спосіб підвищити прибутки від власної СТО – правильно організувати її роботу. Автоматизувати всі процеси допомагає спеціальне програмне забезпечення, наприклад, український софт Сarbook.

Всього третина СТО в Україні – а до війни їх налічувалося до 15 тис. – працюють під управлінням спеціалізованого програмного забезпечення. Всі інші досі користуються екселевськими таблицями або взагалі паперовими записами. Через це губляться замовлення, затягуються черги, дратуються клієнти, а розрахунок зарплати стає щотижневим жахом для керівника СТО.

Як автоматизувати процеси на СТО

Для автоматизації потрібно чітко знати, як мають бути організовані процеси. Можна придумати все самому, а можна взяти готові, наприклад, із спеціалізованого софту. Таке програмне забезпечення  підвищить продуктивність працівників СТО, віддачу обладнання та відповідно збільшить прибуток власника.

Що таке продуктивність? Наприклад, для майстра-приймальника – це кількість наряд-замовлень, які він може створити за одиницю часу або кількість клієнтів, яких він може обслужити за день. Якщо за рахунок автоматизації на одне наряд-замовлення витрачається 5-7 хвилин замість 30, то вигода для СТО та власника – очевидна.

Сarbook об’єднує всю документацію на СТО в одну систему – від актів прийому та діагностики до нарядів, калькуляцій, рахунків та актів виконаних робіт. Софт дозволяє автоматизувати робочі місця майстра-консультанта, слюсаря-механіка та менеджера по запчастинам.

Наприклад, система підказує, які роботи та запчастини треба внести до наряду-замовлення за результатами проведеної діагностики. Підбір запчастин відбувається на основі ВІНу та кросів. Програма виводить найвигідніші пропозиції постачальників та сама надсилає замовлення до електронних систем дистриб’юторів запчастин. База даних налічує понад 1,000 різноманітних каталогів, які постійно оновлюються.

Сarbook дозволяє планувати завантаження СТО за постами та слюсарями. Це оптимізує черги. Керівник бачить усі пости на одному екрані, а статус ремонту клієнтського авто виділено певним кольором. Таким чином, легко простежити рух конкретного автомобіля у процесі ремонту.

Причому у кожен момент часу за машину відповідає одна людина на СТО. У випадках непередбачуваних простоїв, надходять повідомлення «тривоги», в яких використовується багаторівнева ескалація проблем.

Сarbook містить інтегровану базу нормо-годин робіт для тієї чи іншої моделі автомобіля. При цьому СТО може встановлювати підвищений чи понижуючий коефіцієнт на певні види робіт, на деякі марки та моделі. Всі зміни узгоджуються з клієнтом – це дозволяє уникнути конфліктів під час розрахунку – а значить, зберігає лояльність клієнта.

Як це бачать клієнти СТО

Дуже важливо, що Сarbook тримає зв’язок із клієнтом автосервісу. Той отримує:

  • СМС для підтвердження замовлення
  • нагадування про ремонт та його закінчення.
  • Електронне узгодження – клієнт може сам обрати, на які позиції (вид робіт, запасні частини) він погоджується.
  • Електронну сервісну книжку – з деталями про всі ремонти, які відбувались з автомобілем

Що це дає

Сarbook – це український софт, який вже використовує чимала частина передових станцій. Програма дозволяє автоматизувати численні процеси – огляд, діагностику, підбір запчастин, калькуляцію, узгодження, складській і бухгалтерській облік.

Завдяки Сarbook вдається:

  • збільшити середній чек на 35%, а пропускну спроможність станції на 25-50%
  • підвищити прибуток у 2-3 рази
  • скоротити простої кваліфікованого персоналу і обладнання
  • підняти «рівень щастя» клієнтів та кількість повторних заїздів

Підтвердити такий результат можуть понад 400 власників СТО по всій Україні.

Оновлена версія Carbook була продемонстрована на 30-й Міжнародній виставці AutoTechService, яка нещодавно проходила у Києві.

І скільки це коштує?

При цьому користування софтом обходиться власнику СТО у цілком демократичну суму – абонплата за базовий пакет програми становить лише 700 грн. на місяць. Пакет повної автоматизації всього обліку коштує 2,200 грн (без ПДВ).

Що треба для підключення сервісу

Сarbook надає користувачам повну свободу дій. Доступ до цього сервісу можливий з будь-якого мобільного пристрою, підключеного до Інтернету. Тож станції не потрібно витрачатися на “залізо”, оплату системного адміністратора та підключення серверів. Софт підключається миттєво, а навчитися працювати з його базовими функціями можна за годину. Інтерфейс не вимагає особливих навичок, основні дані вводяться один раз, а потім доповнюються співробітниками у процесі роботи.

В умовах воєнного часу особливу роль відіграє безпека. І тут Сarbook має переваги. Всі бази даних зберігаються на зарубіжних серверах, тому їм не загрожують випадкові прильоти та відключення електрики. Показово, що Carbook добре зарекомендував себе і в умовах блекауту, адже працювати з ним можна із звичайного смартфона.

Одне слово, програма для СТО Сarbook – це універсальний інструмент для підвищення прибутковості, на який може покластися будь-який власник сучасної автомайстерні.

Заходьте на сайт https://carbook.pro і отримуйте безкоштовний тестовий доступ.