X

Автовиробництво в Україні впало на третину

Украинская автомобильная промышленность продолжает падать, но некоторым предприятиям удалось продемонстрировать положительную динамику

За даними УкрАвтопром, у вересні 2018 року автомобільна промисловість України відстала на 33% від показників аналогічного періоду минулого року.

За перший осінній місяць було виготовлено 550 одиниць автотранспорту, а від початку року в Україні виробили 5094 одиниці, що на 11% менше від аналогічного минулорічного періоду.

Єдиним чинним підприємством, що випускає легкові автомобілі, залишається Єврокар (випуск моделей Skoda). У вересні методом великовузлового складання було виготовлено 476 автомобілів, що на 8% відстає від вересневого показника 2017 року.

Сектор вантажного транспорту представлений 3 випущеними автомобілями, що в 20 разів менше від минулорічних показників. Статистика наведена без урахування даних АвтоКрАЗу, який з 2016 року перестав надавати інформацію про показники виробництва.

Позитивну динаміку у вересні порівняно з аналогічним періодом 2017 року продемонстрували два підприємства: Черкаський автобусний завод (43 одиниці автотранспорту, зростання на 19%) і Чернігівський автозавод (21 одиниця автотранспорту, зростання на 31%).

Читайте також:
Что ждет автомобильную промышленность Украины