X

Чорнобильська АЕС виставила на продаж іржаві тепловози

Чернобыльская АЭС внезапно захотела продать свои тепловозы

Схоже, що після виходу серіалу “Чорнобиль” від HBO, на темі катастрофи 1986 року захотіли заробити не тільки туристичні фірми. Чорнобильська АЕС виставила на продаж частину свого залізничного складу – три тепловози і стільки ж цистерн. Про це пише Пасажирський транспорт з посиланням на систему публічних закупівель (електронний аукціон) ProZorro.

Потенційним покупцям запропоновано один магістральний і два маневрових локомотиви. Це маневрові тепловози ТЕМ-2У № 8772 і ТГМ-4, а також магістральний односекційний тепловоз ДМ-1877 (аналог М62) виробництва Луганського тепловозобудівного заводу. “Навантаженням” до них йдуть цистерни моделей 15-1566 з № 57245375, 51225837 і 51225852.

Весь склад розташовується в депо ДП ЧАЕС у Славутичі Київської області (Славутич – місто, який побудували для енергетиків після евакуації з Прип’яті; зараз там живуть інженери, які займаються виведенням атомної станції з експлуатації).

Читайте також:
Как снимали Чернобыль — ЛАЗы на украинских номерах в Литве

Як бачимо на фото, стан транспорту задовільний – у всіх локомотивів частково “зійшла” фарба, є іржа. Що там за рівнем радіації в металі? Не знаємо…

Читайте також:
Детальный разбор автомобилей и техники из сериала Чернобыль 2019

Стартова вартість всіх лотів – 5,65 млн грн, мінімальний крок підвищення ціни – 169,7 тисяч. Взяти участь в аукціоні можна до 30 червня.