X

Єврокомісія введе квоти на електромобілі

Сюрприз от Еврокомиссии заключается введения минимальных квот на производство и реализацию электромобилей для автопроизводителей.

Щоб прискорити перехід від автомобілів з ДВЗ на екологічно чисті транспортні засоби, Єврокомісія може вдатися до рішучих заходів. Одна з них – введення квот для автовиробників на виробництво і реалізацію електромобілів.
Передбачувана дата – 2025 рік.

Таким чином фірми будуть просто зобов’язані випускати мінімальну кількість авто з нульовою емісією і відповідно закривати виробництво машин з двигунами внутрішнього згоряння.

Асоціація автовиробників Німеччини (VDA) вже розкритикувала нововведення Єврокомісії, заявивши, що виробництво і продаж електромобілів залежить від багатьох чинників.

Єврокомісія введе квоти на електромобілі

Ще один захід Єврокомісіїухвалення ще жорсткіших екологічних норм для автотранспорту, які також мають боляче вдарити по машинах із ДВЗ.

Питання про квоти ще не вирішено остаточно, однак шанси на його ухвалення дуже високі. Особливо з урахуванням останніх подій, пов’язаних з дизельгейтом, а також наміром низки європейських країн відмовитися від виробництва автомобілів з дизельними двигунами.