X

Французький концерн PSA Group хоче купити Opel і Vauxhall

Генеральный директор PSA Group Карлос Таварес встретится на этой неделе с руководителями правительств Великобритании и Франции, чтобы обсудить возможность приобретения компаний Opel и Vauxhall.

За даними агентства Bloomberg, керівник французького автомобільного концерну PSA Group Карлос Таварес проведе серію переговорів про купівлю європейських активів концерну General Motors. Для того, щоб угода здійснилася, PSA Group обіцяє зберегти незалежність компанії Opel, дотримуватися колективних трудових угод і продовжувати інвестиції в чотири німецьких підприємства Opel принаймні до 2020 року, повідомляє Bild um Sonntag. Крім того, в PSA пообіцяли не скорочувати персонал на підприємствах до кінця 2018 року.

Згідно з попередньою домовленістю, Opel збереже незалежність у складі PSA Group. Передбачається, що угоду про придбання Opel буде укладено 9 березня. Генеральний директор Opel Карл-Томас Нойман розповів у листі до своїх співробітників минулої п’ятниці, що керівництво компанії і IG Metall тісно залучене в процес переговорів.

У Великій Британії Таварес зустрінеться з прем’єр-міністром країни Терезою Мей. Крім того, у зустрічі візьмуть участь міністр економіки Франції Мішель Сапіна і міністр у справах бізнесу великої Британії Ґреґ Кларк.
У спробі захистити автозаводи Vauxhall від закриття, Кларк пообіцяв керівництву PSA низку преференцій. Зокрема, він має намір розширити список постачальників комплектуючих з Великої Британії, підтримувати навчання і дослідження у сфері електрокарів і машин з низьким рівнем викидів, а також сприяти вільному товарообміну між c Європою після виходу Британії зі складу членів ЄС.

Якщо угода здійсниться, концерн PSA зможе суттєво посилити свої позиції і вийти на другу сходинку за обсягами продажу в Європі після Volkswagen Group. Крім того, Таварес планує розширити присутність бренду Opel на світових ринках.