X

Honda домінує в рейтингу найбільш американських автомобілів

Больше половины списка самых американских автомобилей неожиданно заняли модели под японскими брендами Honda и Acura

Президент США Дональд Трамп активно бореться за збільшення обсягів виробництва автомобілів на американських заводах. Імпорт машин взагалі було названо загрозою національній безпеці і обкладено підвищеним митом.

На цьому тлі видання Cars.com випустило свій щорічний рейтинг “найбільш американських авто”. Під час складання списку враховувалося, де виробляються машини і запчастини до них, а також яка країна походження у двигуна і трансмісії. Також до уваги брали кількість американських співробітників на складальних майданчиках (разом із Канадою).

Найбільш американською моделлю виявився Jeep Cherokee, який виробляють на заводі в Белвидері, штат Іллінойс. Але найцікавіше починається далі.

Наступні три автомобілі – це японські моделі Honda: Мінівен Odyssey, пікап Ridgeline і кросовер Passport. Всю трійку виробляють в Лінкольні, штат Алабама, і вона має низку компонентів американського походження.

П’яте місце вдалося зайняти справжньому “американцеві” Chevrolet Corvette, але в другій п’ятірці знову домінує Хонда. Компанія кросоверів Honda Pilot, Acura MDX і RDX, скромно розбавлена пікапами Chevrolet Colorado, GMC Canyon.

Ford F-150 і Explorer, що входили в топ-десятку минулого року, втратили свої позиції через зниження кількості запчастин зі США. У той час як Chevrolet Volt і Ford Taurus залишили рейтинг через припинення виробництва.

Читайте також:
Найнадійніші нові авто на думку американців

Наразі у Сполучених Штатах випускають 118 різних моделей 14 виробників. Це приблизно така сама кількість, як і минулого року, при тому, що в останні роки відкрилося кілька нових підприємств, наприклад, завод Volvo в Чарльстоні, штат Південна Кароліна.