X

Із Києва до Одеси можна доїхати на електромобілі за 7 годин

Если вы думали, что в Украине далеко на электромобиле по-прежнему не уехать, вот вам доказательство того, что это стало гораздо удобнее

Довгі подорожі — те, що в першу чергу зупиняє потенційних покупців електромобілів. Але досвід нових українських реалій демонструє, що це більше не проблема. Що і довів Hyundai Ioniq Electric.

Нова мережа швидкісних  зарядок STRUM, що зв’язує Київ з Одесою і Львовом, дає змогу заповнювати енергію батареї з мінімальними втратами часу. У цьому переконався керівник STRUM Ігор Ковальов, вирушивши в 470-кілометрову подорож зі столиці до Одеси.

Уся дорога зайняла 7 годин. Під час поїздки довелося зупинитися чотири рази для безпосередньо зарядки електрокара і перекусів.

Як часто потрібно заряджати електромобіль на маршруті Київ-Одеса (470 км)

  • перша зарядка в селі Чупира під Києвом, 20 хв.
  • через 115 км зарядка в Черкаській області біля села Роптуха, 20 хв.
  • через 120 км зарядка в Одеській області біля села Настасівка, 30 хв.
  • остання зарядка біля ТЦ Metro

Особливо цікаво, що Hyundai Ioniq — вдалий, але за своєю суттю не настільки вже далекобійний транспорт. У заїзді брав участь дорестайлінговий корейський електромобіль, який у реальних умовах забезпечує близько 200 км запасу ходу. Але сучасні і швидкі станції зарядки дають змогу навіть такому авто подолати велику відстань в короткі терміни.

Читайте також:
Электромобиль Hyundai Ioniq получил новый дизайн и больший запас хода