X

На якому автомобілі Зеленський приїхав на саміт у Парижі

Президент Украины выбрал для передвижения во Франции достаточно скромное авто

 

 

Доки політичні експерти обговорюють підсумки переговорів «нормандської четвірки», ми звернемо увагу на автомобілі учасників саміту. На чому ж учора приїжджали лідери держав в Єлисейський палац?

Президент Росії Володимир Путін за традицією їздив на лімузині Aurus. 600-сильний “Аурус” оснащений гібридною силовою, яка об’єднує 4,4-літровий бензиновий турбомотор і електродвигун.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель також віддала перевагу автомобілю, виробленому в її країні і пересувалася на седані Mercedes-Benz S-Class. Щоправда, яка саме версія S-класу возила Ангелу незрозуміло.

Президент Франції Еммануель Макрон обрав своїм офіційним авто кросовер DS 7 Crossback. Хоча вчора автомобіль Макрона залишився непоміченим, оскільки Еммануель прибув на зустріч заздалегідь, як і належить господарю.

Але для нас найголовніше – на чому ж приїхав лідер України. Зеленський віддав перевагу не Теслі, а машині місцевого виробництва – мінівену Renault Espace, який на тлі інших президентських авто мав доволі скромний вигляд.

Шикувати дорогими лімузинами, враховуючи нинішню ситуації в Україні зараз справді не варто, тому така скромність цілком доречна.

Читайте також:
Кортеж Зеленського — на яких авто їздить новий президент України