X

Німці замінили Лади китайськими електромобілями

В Германии вместо Лад начали продавать китайские электрокары

Нещодавно ми писали про те, що бренд Lada вирішив залишити європейський ринок, на що жителі Старого Світу відреагували по-різному. Але якщо для клієнтів це ще стерпно, то для місцевих дилерів вихід російської компанії створив головний біль. Щоб залишитися “на плаву”, вони змушені шукати нових партнерів, і ось один із таких автосалонів вирішив піти на незвичайний крок – замінити у своїх шоу-румах ВАЗи на китайські електрокари!

Так, із липня компанія Lada Automobile GmbH почала торгувати електромобілями марки ZhiDou. Зараз вона представлена лише однією моделлю, сіті-каром D2S, але вже восени до “малолітражки” приєднається фургон Joylong EW5. ZhiDou D2S, що з’явився на світ у 2016 році. Він являє собою двомісну модель із запасом ходу 180 км. Просять за електромобіль від 20 000 євро, що доволі багато, як для моделі цього класу. А фургон Joylong EW5 розрахований на пробіг у 325 км, і серед його переваг – вантажопідйомність у 1650 кг і майже 10 “кубів” корисного об’єму.

ZhiDou D2S

Joylong EW5

Як йтимуть справи у такого квартету, поки що сказати складно (є шанс на успіх: зараз у Німеччині бум на електрокари, особливо маленькі), а от щодо Лади відомо, що вона планує через кілька років повернутися в Європу – з новими моделями, які відповідатимуть еко-стандартам ЄС (пішла вона якраз через невідповідність поточної продуктової лінійки).

Читайте також:
Німці згадали про ВАЗ 2104 і назвали його сильні та слабкі сторони