X

Traton і Navistar продають виробника двигунів MWM

Бразильська компанія Tupy купує у Traton Group відомого виробника двигунів для вантажівок і автобусів – MWM. Зазначимо, що MWM з 2005 року належить Navistar, однак після придбання останнього Traton Group новому власнику виявилося цілком достатньо мати своїх виробників силових агрегатів – MAN і Scania, а також використовувати двигуни таких марок, як Сімміпѕ і FPT Industrial.

Нещодавно укладена угода на суму 184,2 млн доларів дає змогу зберегти всі активи MWM і піти з-під контролю Traton. Щоправда, потрібно ще отримати схвалення антимонопольного органу CADE (Адміністративної ради з економічного захисту Бразилії).

Автобус Spectrum бразильської марки Neobus з двигуном MWM

Компанія Tupy, заснована німецькими іммігрантами, які прибули до Бразилії, має головний операційний центр в Жоінвіллі (штат Санта-Катаріна) і займається розробкою і виробництвом структурних компонентів з чавуну з високою геометричною і металургійною складністю. Вона, зокрема, випускає 4-, 5- 6-циліндрові блоки циліндрів як для бензинових, так і для дизельних двигунів.

У Tupy є фабрики не тільки в Жоінвілі, а також в Мауа (штат Сан-Паулу) і Бетіме (штат Мінас-Жерайс). За кордоном компанія має виробничі потужності в містах Сальтильо і Рамос-Аріспе (Мексика) і Авейру (Португалія). Крім того, Tupy має офіси в Бразилії, США, Німеччині, Італії та Нідерландах.

Читайте також:
Scania та MAN Truck & Bus згортають свою діяльність у рф

Ця купівля також дасть змогу Tupy реалізувати стратегію диверсифікації бізнесу, спрямовану на знешкодження, з виробництвом двигунів, що  менше забруднюють навколишнє середовище, яке MWM вже почала. MWM і Tupy стають унікальною компанією на ринку, об’єднуючи в одному постачальнику: ливарне виробництво, механічну обробку, збірку, технічну атестацію та супутні інженерні роботи.

Зазначимо, що MWM поставляє двигуни для автобусів і вантажівок таких марок, як Agrale, Volkswagen, Dodge і Volvo. Крім того, мотори використовуються на мікроавтобусах Volare (цей бренд належить Maropolo), а також на тисячах тракторах, проданих переважно в Бразилії та Аргентині. За майже 70-річну історію компанія MWM виробила вже понад 4,5 млн силових установок.