X

Український ринок вантажівок поступово виходить з кризи

В июле украинский рынок грузовиков полной массой свыше 3,5 т показал оптимистические показатели, что вселяет надежду на дальнейший рост продаж

За даними Auto-consulting, в липні на українському ринку вантажівок повною масою понад 3,5 т було реалізовано близько 400 машин. Цей показник тільки на 5,7% поступається даним за аналогічний місяць минулого року. Відрадно, що з десятки найкращих продаж збільшився у шести операторів.

На першому місці перебуває МАЗ, а на другому МAN, який зумів збільшити реалізацію техніки на 115%. Scania наростила продаж на 15% четверту позицію посіли машини Renault, які добре пішли завдяки різним кузовним надбудовам. П’ятірку лідерів замикає Mercedes-Benz, проте до нього вже впритул підібрався Ford Trucks, зростання продажу якого в липні досягло рекордного показника в 255%.

Якщо говорити про ринок вантажівок важкого класу повною масою понад 16 т, то тут пальма першості у машин MAN, з часткою ринку в 23%.

Читайте також:
Ринок комерційних автомобілів в Європі обвалився через карантин

Якщо брати ситуацію на українському ринку вантажівок за 7 місяців 2020-го, то за цей час було реалізовано 1,6 тис. машин, що суттєво менше (на 36%), ніж за аналогічний період минулого року.