X

Українцям почали безкоштовно дарувати автомобілі

В последнее время многим украинцам по СМС на мобильные телефоны начали приходить сообщения: «Поздравляем, вы выиграли автомобиль»! Что это за акция и кому так везет, разбирался «Автоцентр».

Як правило, люди, які отримують на свій телефон таке повідомлення, не брали участі у жодній акції, де головним призом є автомобіль. Просто добрі багаті люди вибрали ваш номер і вирішили зі своєї кишені подарувати вам автомобіль вартістю близько 20-30 тисяч доларів. Причому подарувати зовсім незнайомій людині. Безкоштовно.

І це ще не все. Таких людей – по кілька тисяч на день. Не вірите? А от багато з тих, хто отримав смс з «виграшем» вірять. І вірять в цю благодійність і щастя, що звалилося на них, так сильно, що здоровий глузд повністю вимикається. Вони в пориві щастя переводять так званим «організаторам» акції гроші за нібито реєстрацію автомобіля. І тоді приходить черга радіти цим підприємлививм організаторам, що вони знайшли чергового «лоха». А щастю того, хто «виграв» приходить кінець. За його ж гроші.

«Автоцентр» неодноразово описував подібні «акції», попереджав про те, як працюють шахраї.

Вони роблять сайт, дуже схожий на ресурс автомобільного дилера. Потім висилають жертві смс із зазначенням сайту, і людина знаходить на ньому свій номер телефону, який нібито виграв автомобіль. Оператор «організаторів» говорить, що тих, хто виграв кілька і щоб вам точно отримати свою машину, треба перерахувати на рахунок суму за реєстрацію автомобіля (податки тощо). Ця сума становить кілька тисяч гривень – дрібниця порівняно з ціною машини. Як тільки організатори отримують свої гроші, вони перестають відповідати на дзвінки, а через якийсь час закривається і сайт.

Будьте обережними! Отримавши СМС із повідомленням про виграш, не телефонуйте на цей номер. А краще – зверніться в поліцію. Радьте друзям не перераховувати гроші незнайомим людям. І, нарешті, перстаньте вірити в казки. Ви ж дорослі люди!