X

Volkswagen Truck&Bus уклав альянс з Navistar

Компания Volkswagen Truck & Bus заключила альянс с крупным американским производителем грузовиков Navistar, купив часть его акций.

Volkswagen Truck & Bus уклав альянс с Navistar

Компанія Volkswagen Truck&Bus придбала 16,6% акцій компанії Navistar, відомого виробника вантажівок International. Угода обійшлася німецькому виробникові у 256 млн доларів – таким чином одна акція коштувала 15,76 доларів, повідомляє офіційний сайт Navistar. За прогнозами, синергія від операції має становити півмільярда доларів протягом п’яти років. Частка компанії Navistar на ринку комерційних автомобілів сьогодні становить 11% – це четвертий за величиною показник у США.

Співпраця з Volkswagen Truck&Bus дасть Navistar можливість запозичувати передові технології, зокрема з моторобудування. Це дасть змогу американським вантажівкам середнього і важкого класів відповідати більш суворим екологічним стандартам. А останні буде введено невипадково, а для того, щоб скоротити до 2027 року викиди парникових газів на 25%.

«Ми очікуємо, що цей союз матиме значення глобального масштабу, приводячи до значного зниження витрат для обох компаній. – зазначив Волтер Борст, виконавчий віце-президент і фінансовий директор Navistar. – Ми віримо, що співпраця допоможе нам оптимізувати капітал і технічні витрати, пов’язані з розробкою двигунів для виробництва вантажних автомобілів і автобусів наступного покоління. Це дасть змогу Navistar і Volkswagen Truck&Bus заощадити чималі кошти».

А стосовно вигоди компанії Volkswagen Truck&Bus, то вона отримує від угоди з Navistar новий ринок збуту. А якщо врахувати, що сьогодні компанія володіє акціями таких великих виробників вантажних автомобілів, автобусних шасі і двигунів, як MAN, Scania і бразильського Volkswagen Caminhoes e Onibus, то це обіцяє чималий прибуток. Проте отримання прибутку очікується не одразу. Сьогодні Navistar має солідну заборгованість – за деякими оцінками близько 5 млрд доларів. Тому в перший рік доведеться затягнути пояси.

У 2015 році компанія Volkswagen Truck&Bus GmbH реалізувала близько 179 000 автомобілів. Сьогодні лінійка має вантажівки середнього і важкого класу, а також автобуси. Виробничі майданчики розташовані в 25 містах 17 країн світу. На кінець грудня 2015 року в компанії працювало понад 76 000 осіб – на заводах різних брендів по всьому світу.