X

Навіщо виробники знищують свої авто (відео)

Почему автопроизводителям приходится пускать под пресс свои предсерийные модели

Утилізація старих автомобілів процес начебто буденний, але коли під прес пускають круті спорткари з мінімальним пробігом, то це вже викликає подив і душевний біль. Особливо, коли йдеться про таку культову модель, як Dodge Viper.

Дивитися на знищення знаменитих американських спорткарів справді важко, але це зовсім не варварство, як може здатися на перший погляд, а спосіб уникнути проблем із законом.

Виявляється, на відео зображений процес утилізації передсерійних моделей, на яких заборонено виїжджати на дороги загального користування. Річ у тім, що на таких авто відсутні обмежувачі швидкості, системи контролю шкідливих викидів та інші обов’язкові «опції».

Якщо такий Viper потрапить у ДТП, то у Доджа можуть виникнути серйозні юридичні проблеми. Після того, як два таких тестових спорткари все ж примудрилися потрапити в аварії, компанія вирішила “замести сліди” і утилізувала всі 93 екземпляри передсерійних Вайперів.

Читайте також:
Вражаюче відео знищення 86 авто на майданчику автосалону

Очевидно, що й іншим автовиробникам доводиться знищувати свої прототипи, просто їм вдається приховати ці процеси від сторонніх очей, можливо, це й на краще.