X

Який обрати одяг для далекої поїздки на автомобілі до моря

Летом многие наши соотечественники отправляются в отпуск на море, а чтобы быть мобильным и независимым – едут туда на личной машине. Какую одежду лучше всего выбрать для дальней поездки автомобилем на море, чтобы в ней было удобно, нежарко и безопасно для управления?

У літню спеку всім людям краще одягати вільні, нещільні речі з натуральної тканини світлих кольорів. Повною мірою це стосується і водіїв, і пасажирів. Вирушаючи на автомобілі до моря важливо врахувати, що синтетичні тканини погано вбирають піт, не пропускають повітря, тому не підходять для далекої поїздки автомобілем під палючим сонцем. Небажано також їздити з голим торсом – ремінь безпеки швидко натре шкіру на плечі, тому наявність легкого верхнього одягу – обов’язкова! Джинси – найбільш невідповідний одяг для таких вояжів – утруднений кровообіг в області таза призводить до застійних явищ, що провокує розвиток запальних захворювань статевої сфери.

Для керування транспортним засобом взуття має бути зручним і при цьому надійно сидіти на нозі. Зокрема, в спекотну погоду найзручнішими будуть легкі мокасини або туфлі з перфорованим верхом. А от їхати за кермом в шльопанцях не можна – в самий несподіваний момент вони можуть зісковзнути з ноги і стати причиною аварії! Нерідко водії керують автомобілем босоніж – це кращий варіант, ніж у шльопанцях, хоча на деяких автомобілях педалі доволі тугі і натискати на них босими стопами – неприємно, а після тривалої їзди стає боляче.

Не забудьте також взяти з собою в дорогу сонцезахисні окуляри – яскраве сонячне світло заважає водіям і при цьому очі швидко втомлюються, починають сльозитися, погіршуючи огляд, адже хороша видимість для водія – запорука безпечної їзди.