X

Великій кільцевій у Києві бути – будівництво розпочнеться в 2020 році

Подписан меморандум о сотрудничестве с китайской компанией Poly Changda Engineering Co. Ltd в рамках реализации Первой очереди строительства Большой кольцевой автомобильной дороги вокруг Киева

У четвер, 31 жовтня 2019 року, у присутності міністра інфраструктури Владислава Криклія між Державним агентством Автомобільних доріг України та китайською компанією Poly Changda Engineering Co. Ltd було підписано Меморандум. Він передбачає співпрацю в рамках реалізації першої черги будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва (ВКАД) «Транспортне сполучення між М – 05 Київ-Одеса, М – 06 Київ-Чоп».

Владислав Криклій зазначив, що підписання Меморандуму є важливим етапом співпраці для початку будівництва кільцевої дороги навколо міста Києва.

«Наша мета – за 5 років забезпечити 40-відсоткове зростання економіки країни і для цього нам необхідно забезпечити масштабне будівництво в усій державі. Будь-який інфраструктурний проект дає віддачу з найбільшим мультиплікатором. Кожен вкладений сьогодні долар через рік даватиме плюс 2 долари для економіки. Ми дуже раді, що компанія Poly Changda Engineering поділяєте наші великі інвестиційні плани, і особливо в таких важливих проектах, як Велика кільцева дорога навколо міста Києва.

Читайте також:
Які платні дороги з'являться в Україні

В Україні ще не було досвіду концесійних доріг, тому дуже важливо починати такі проекти саме з великих надійних стратегічних партнерів. Я щиро вірю, що наш спільний досвід буде позитивним, і ми зможемо швидко завершити всі необхідні підготовчі техніко-економічні розрахунки і з наступного року приступити до будівництва», – зазначив Владислав Криклій.