X

Європа має намір ввести обмеження швидкості на автобанах — в чому причина

У Брюсселі розглядають можливість повсюдного обмеження швидкості на автобанах. Таким чином влада має намір скоротити споживання палива в умовах майбутньої енергетичної бідності, пов’язаної з запровадженням ембарго на російську нафту.

На думку ініціаторів цього проєкту, ліміт швидкості не повинен перевищувати позначку в 130 км/год. Вони пропонують встановити це обмеження тимчасово і подивитися на результат. Тільки після покрокового аналізу запроваджувати постійне обмеження швидкості на автобанах.

Однак німецькі автомобільні клуби не підтримують цю ініціативу, мотивуючи це тим, що економія буде мінімальною. Також вони спростовують той факт, що зниження швидкості допоможе зменшити кількість викидів СО2 в повітря. Повідомляє видання Рravda.sk.

Читайте також:
Українцям за іншими цінами: Угорщина змінила правила продажу пального

“Дискусія про загальне обмеження швидкості вже давно набула політичного забарвлення, яке з’являється під час кожного зручного випадку. Тепер заради економії енергії. Але для цього не потрібен державний патерналізм. Громадяни Німеччини можуть вирішити для себе, чи хочуть вони економити енергію, рухаючись повільно чи ні”, — сказав генеральний секретар AvD Lutz Лейф Лінден.