X

Масштабні вибухи в Ічні – де перекрито дороги (+ останні новини)

Из-за взрывов на военном складе в Ичне на юге Черниговской области ограничили движение. Пострадавших нет, но идет масштабная эвакуация

Сьогодні вночі, 9 жовтня, в місті Ічня Чернігівської області стався спалах на військовому арсеналі, який перетворився на найсильніші вибухи інтенсивністю 2-3 постріли на секунду. До місця події було стягнуто значну кількість ресурсів ДСНС, МВС, Збройних сил та інших відомств. Зокрема, рятувальники направили в зону лиха 60 одиниць техніки, зокрема пожежний танк, і 220 людей особового складу. Крім цього, на місце НП прибули прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий та голова ДСНС Микола Чечоткін.

Наразі в Ічні та прилеглих населених пунктах триває евакуація людей. Автомобілістам слід утриматися від поїздок в південній частині Чернігівка області. Для довідок, місцева влада вже перекрила деякі траси державного значення:

  • траса Р-68 Талалаївка – Ічня – Тростянець – Сокиринці – /Н-07/ від Талалаївки в бік Ічні і від Парафіївки в бік Ічні;
  • траса Т-25-27 Новий Биків – Ічня від перехрестя з дорогою Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин у бік Хаєнки-Монастирище-Ічня;
  • траса Т-25-24 Борзна-Ічня-Прилуки з боку Плисок у бік Ічні та з боку траси Н-07 в Ічні.

Рух дорогами М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин, Н-07 Київ-Суми-Юнаківка в обох напрямках, перекритий уночі, до ранку було відновлено.

Для інформування учасників дорожнього руху встановлено відповідні попереджувальні дорожні знаки.

 

Надзвичайна подія сталася на 6-му арсеналі Міністерства оборони України. Його площа становить 682,6 га, а орієнтовна кількість боєприпасів, що там зберігаються, – близько 88 тис. тонн. Людей евакуюють у радіусі 16 км – приблизно 12 тис. осіб уже вивезено з небезпечної зони (залучено 37 автобусів).

“Наразі органи влади проводять евакуацію в населені пункти Парафіївка, Івангород, Іржавець Ічнянського району. В зоні відселення – близько 20 тисяч осіб, це 16-кілометрова зона”, – заявили в ДСНС.

“Усі служби працюють у посиленому режимі, готові оперативно допомагати людям. Вся техніка, зокрема пожежний поїзд і літаки, в стані готовності”, – сказав Гройсман.

Тим часом за фактом вибухів під Ічнею військова прокуратура Центрального регіону розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України.