X

Дуже актуально: як прибрати лід і відчинити машину після крижаного дощу

После дождя в мороз, который сегодня могут наблюдать многие украинцы, у автомобилистов возникают две проблемы – как убрать лед со стекла и кузова и как открыть машину после ледяного дождя

Як відчинити машину після крижаного дощу

Якщо дверцята розблоковані, але потрапити в салон не вдається – значить, замерзли двері в машині. В цьому разі можна спробувати відчинити їх, приклавши певні зусилля, але є ризик відірвати ручку або зірвати ущільнювач. І те, і інше нікому не потрібно.

Насамперед, якщо не відчиняються водійські дверцята, краще спробувати потрапити в авто через інші двері (а ці зможуть функціонувати після прогріву салону). Якщо і інші примерзли – тоді в ідеалі скористатися засобом для розморожування, яке потрібно розпорошити по контуру дверей в області ущільнювачів.

Якщо під рукою засобу для розморожування немає, а бігти в автомагазин не хочеться, тоді можна спробувати оцет або горілку (якщо поруч є продуктовий маркет). Не на смак, звісно. Ще один варіант – WD-40. Може стати в пригоді і звичайний фен.

Щоб уникнути примерзання дверей взимку, краще обприскати гумки дверних ущільнювачів силіконом. Чи можна використовувати окріп, щоб звільнити машину? Скажемо так – якщо її зовсім не шкода, то в принципі можна.

Читайте також:

Як прибрати лід з авто

Існує кілька методів, як очистити лід зі скла. Але передусім нагадаємо про елементарні, але важливі правила.

– Для очищення скла від льоду та інею підходять пластмасові або гумові скребки (але точно не металеві)

– Не треба одразу після запуску мотора вмикати обдув лобового скла на максимум (скло може тріснути). А от обігрів заднього скла, якщо такий є, краще ввімкнути одразу

– Чекати прогріву двигуна до робочої температури теж не варто – доки він гріється, можна і треба очищати стекла

– Прибрати лід з машини в області лобового скла легко і швидко можна за допомогою спеціального аерозолю, оцту, спирту або незамерзаючої рідини, яку заливають в бачок омивача. Оцтом або спиртом можна змочити ганчірку і протерти скло, а от незамерзайку краще розприскати.

Як швидко прибрати лід з лобового скла

Як відігріти двірники

Звісно, розморозити скло від льоду можна і за допомогою штатних розбризкувачів незамерзаючої рідини, але в цьому разі існує велика ймовірність ушкодження склоочисників – при автоматичному ввімкненні можна порізати резинки щіток.

Та й перед ввімкненням «двірників» в принципі, потрібно переконатися, що вони не примерзли до скла. Звільнити склоочисники від льоду можна, направивши на скло тепле повітря від кліматичної системи, або ж скориставшись згаданим раніше розморожувачем.

Як прибрати лід з кузова машини? Якщо машина обмерзла – не варто намагатися її очистити шкребком. Адже це просто вбивство для лакофарбового покриття. У випадку зледеніння кузова машини, оптимальним рішенням буде відігнати її в гараж, критий паркінг або інше приміщення (бажано з опаленням).