X

Тепер ремонт і стан доріг в Україні можна відстежувати онлайн

Укравтодор запускает онлайн-сервис для отслеживания ремонта и состояния дорог

Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) запускає онлайн-сервіс для відстеження ремонтних робіт та стану доріг державного значення, повідомив в.о. голови агентства Славомір Новак.

“Я радий презентувати перший ресурс в Україні, де можемо показати всі види ремонтів, які ми провели за останні три роки. Він трохи відрізняється від подібних європейських сайтів. Зокрема, в нашому більше деталей, ніж у схожому польському ресурсі”, – сказав він на прес-конференції в Києві в п’ятницю.

За словами Новака, новий сервіс показує інформацію про джерела фінансування ремонту доріг, процедури закупівель і контроль якості робіт (Prozorro, CoST, FIDIC), етапи і статуси виконання ремонту, а також фото- та відеозвіт зроблених робіт (до і після).

Глава Держагентства зазначив, що надалі сервіс доповнюватимуть новою інформацією.

“Розробники цього ресурсу отримали завдання до 21 жовтня підготувати електронну карту щодо підготовки доріг до зимового утримання. Ми хочемо, щоб кожен громадянин зміг побачити, яка техніка працює на дорогах”, – сказав він.

При цьому директор дочірнього підприємства Держагентства “Укрдорзв’язок” Вадим Горюшко додав, що збір інформації здійснюватиметься без втручання “Укравтодору”. За його словами, служби на місцях вноситимуть актуальну інформацію самі.

Горюшко також повідомив, що в перспективі в сервіс планується додавати інформацію про стан мостів і освітлення на дорогах, наявність медичних закладів, електрозаправок, а також передбачити можливість зворотного зв’язку для водіїв.

Крім того, в планах додавати в сервіс інформацію про стан безпеки руху: оперативну інформацію з проблемних ділянок, дані з інтенсивності руху, інформацію щодо швидкісному режиму, обмеження руху, альтернативні маршрути і статистику ДТП.

Крім цього, як зазначив Горюшко, через півроку компанія має намір створити мобільний додаток для водія.

У додатку, за його словами, будуть зручні геосервіси для планування маршруту з урахуванням діючих обмежень, можливість екстреного виклику допомоги, а також можливість залишити повідомлення щодо стану доріг.

Via: interfax.com.ua

Читайте також:
В Україні почали будувати дороги за допомогою полімерів